Mégsem lesz jövőre a népszerű filmeknek új Oscar-kategóriája

Visszakozott csütörtökön az amerikai filmakadémia, és bejelentette, hogy terveivel ellentétben 2019-ben nem osztja ki az Oscar-díjat a népszerű filmek kategóriájában, amelynek létrehozásáról nemrég döntött.

A testület szerint “a már bemutatott produkciók számára nehézséget jelent, ha az év kilencedik hónapjában vezetnek be egy új díjat”. A kategória további tanulmányozására van szükség, ezért a 91. Oscar-gálán nem osztják ki az elismerést a népszerű filmek között.

Kiderült, hogy kik kapják idén a tiszteletbeli Oscar-díjat!

A 93 éves Cicely Tysont már jelölték Tyson életművére jellemző, hogy erős afro-amerikai női karaktereket alakított. Ilyen szerepet formált meg az 1970-es években futó Oscar-díjra az 1972-s Gyökerekben is. Az amerikai tévéfilmsorozat középpontjában egy afro-amerikai család rabszolgasága és végső felszabadulása áll. Csibészben nyújtott alakításáért.

Az amerikai filmakadémia 24 kategóriában ítéli oda a legrangosabb hollywoodi elismerésként számon tartott Oscar-díjat. A 25. kategória bevezetése heves bírálatokat váltott ki filmértő körökben.

Oscar2018 1
Helen Mirren Kezébe Nyomtak Egy Tequilát. / Fotó: Robyn Beck

Értetlenkedés fogadta például, hogy milyen követelmények vonatkoznának az ebben a kategóriában szereplő alkotásokra.

A legsikeresebb német filmek, amelyek az Oscarig vitték

Bár még nincs Oscar-szezon, most zajlanak a nevezések a legrangosabb filmes díjakért. Németország Florian Henckel von Donnersmarck háború után játszódó drámáját nevezi, melynek címe Never Look Away. Von Donnersmarck rendező nevéhez fűződik A mások élete, ami komoly nemzetközi sikert aratott.

Továbbá azt is, hogy milyen hatással lenne olyan produkciókra, amelyek anyagilag és a kritikusoknál is sikeresek.

Jövőre február 24-én adják át az Oscar-díjakat. A ceremónia a korábbiakhoz képest egy órával rövidebb, háromórás lesz, hat-nyolc kategóriában a televíziós közvetítés reklámszüneteiben adják át a díjakat.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból