Nézem Film Netflix reagált a Cukorfalatok készítőit pedofíliával vádolók bírtálataira

Netflix reagált a Cukorfalatok készítőit pedofíliával vádolók bírtálataira

Promóció

Az év elején a Sundance Filmfesztiválon bemutatott Cukorfalatok (Cuties) című film plakátja miatt került a támadások kereszttüzébe. A Netflix kiáll az alkotók mellett, szerintük a bírálók félreértettek valamit.

Probléma bemutatása =/= támogatás

Promóció
- Advertisement -

Még szeptemberben mutatta be a Netflix a francia rendezőnő, Maïmouna Doucouré alkotását, amely aztán hatalmas botrányt kavart az internetezők között. Minden alap nélkül azt állították, hogy a Cukorfalatok (Cuties) támogatja a pedofíliát, mert olyan kiskamasz lányokról szól, akik próbálnak megfelelni túlszexualizált világunk elvárásainak. A Netflix kiállt a film mellett, hiszen a rendezőnő is nyilvánvalóvá tette: a filmje éppen hogy a kisgyerekek szexualizálása ellen emel szót. Azt mutatja be, milyen beteges hatást gyakorolhat rájuk, áldozatokra, ha mindenhonnan csak ez ömlik rájuk. Létező társadalmi jelenségekkel foglalkozni egy művészeti projektben nem azt jelenti, hogy propagálják azokat.

Jelenet a Cukorfalatok című filmből / Fotó: Netflix

Múlt héten a texas-i vádesküdtszék úgy ítélte meg, hogy a Netflix „tudatosan hirdeti képi formátumain a felvételek készítésének időpontjában 18. életévét be nem töltött gyermek nemi szervének és szeméremtestének erkölcstelen bemutatását, aminek célja a szexuális érdeklődés felkeltése, és nincs semmiféle komoly irodalmi, művészi, politikai vagy tudományos értéke”.

Ferenc pápa feloldotta pedofil ügyekre vonatkozó titkosítást

Ferenc pápa közölte kedden, hogy eltörli a legmagasabb szintű titkosítást, amely eddig a kiskorúakkal szemben papok által elkövetett szexuális visszaélések, erőszak és pedopornográfia vatikáni és egyházmegyei jogi dokumentációjára vonatkozott, írja a . Az intézkedés a polgári hatóságokkal való együttműködés elősegítését célozza.

„A gyermekek szexualizálásával kapcsolatos társadalmi véleményt fogalmazta meg a film. A vád teljesen alaptalan és továbbra is kiállunk az alkotás mellett” – válaszolta lényegre törően a Netflix.

Cuties | Official Trailer | Netflix

Eleven-year-old Amy starts to rebel against her conservative family’s traditions when she becomes fascinated with a free-spirited dance crew. SUBSCRIBE: http…

Ted Sarandos, a streamingcsatorna vezérigazgatója szerint némileg meglepő 2020-ban Amerikában, hogy egy történet cenzúrázásáról szól a vita. Hozzátette, hogy idén január, azaz a Cukorfalatok Sundance Filmfesztiválon történt debütálása óta semmiféle változtatást nem eszközöltek a filmen, mielőtt bemutatták volna a streamingcsatornán szeptemberben.

„Az amerikai közönségből sokan félreértik a film mondanivalóját. Pedig önmagáért beszél. A rendezőnő nagyon személyes hangvételű ifjúsági története jól szerepelt a Sundance fesztiválon és az európai mozikban is, ahol semmiféle hasonló bírálat nem érte” – tette hozzá Sarandos.

„Ugyanabban a csónakban evezünk”

A vita főleg azután lángolt fel, amikor a Netflix marketingesei augusztusban bemutatták a film plakátját, amely a főszereplő lányokat kihívó öltözékben és pózokban ábrázolta. A marketingesek gyorsan reagáltak: leszedték a hirdetési felületekről a meggondolatlanul összeállított plakátot és elnézést kértek.

Pechjükre azonban az ügy pont egybeesett a közbeszédben elterjedő összeesküvés-elmélettel, miszerint a világ egyik legnagyobb online bútoráruháza pedofil hálózatot működtet, ahol adják-veszik az eltűnt kisgyerekeket. Ekkor történt Ghislaine Maxwell letartóztatása, ami miatt visszakerült a hírekbe párja, a szexbotrányáról elhíresült milliárdos üzletember, Jeffrey Epstein neve is.

A Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings könyvében felfedte a streamingcsatorna sikerének titkát

A Netflix a világ legnagyobb streamingszolgáltatója, a vállalat értéke 230 milliárd dollár. A cég a világjárvány egyik nagy győztese lett. Ők tűzték műsorra a karanténkorszak legnépszerűbb sorozatát, a Tiger Kinget, és idén nyáron elérték a 193 millió előfizetőt.

Nagyon könnyen félre lehet értelmezni valami szörnyűségnek a képi ábrázolását, de ha a művészet nem tesz a társadalomban jelen lévő szörnyűséges jelenségek ellen, mint például a pedofília és a rendszerszintű nőgyűlölet, akkor mindezek a folyamatok csak tovább terjednek kontrollálatlanul. Azoknak, akik a Cukorfalatok ellen foglaltak állást, nem sikerült megérteniük, hogy a kritikájuk nem a megfelelő célpontot találta el, írja a Vice.

Why I Made Cuties | Maïmouna Doucouré Interview | Netflix

Writer-director Maïmouna Doucouré on her film CUTIES and how it draws from her own experience growing up between two cultures. Subscribe: https://bit.ly/36dn…

„Ugyanabban a csónakban evezünk” – fogalmazott Doucouré.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3