Majdnem 16 millióval növelte előfizetői számát a Netflix streamingszolgáltató 2020 első negyedévében.

Már az első negyedévben kiváló számokat produkálnak

A Netflix közleménye szerint jelenleg már 182,9 millió előfizetője van világszerte, írja a Variety. A tavalyi helyzethez képest ez 22,8 százalékos növekedést jelez. A szolgáltató korábban arra számított, hogy a koronavírus-járvány miatt otthon maradó közönség révén mintegy hétmillióval nőhet az előfizetői köre.

Netflix Filmek Sorozatok Bevetelek Koronavirus Scaled
/ Fotó: Netflix

Nem csoda, hogy erre jutott a szolgáltató, hiszen, mint megírtuk korábban, a magyar nyelven már elérhető Netflix statisztikái szerint még több időt töltenek az emberek a platformjukon. Sőt, már a koronavírus-járvány előtt feltornázták a részvényüket a tőzsdén a karanténban filmezők.

A második negyedévre is növekedést várnak

A streamingszolgáltató a második negyedévben további 7,5 millió előfizető belépésével számol. Remélik, hogy a járvány elmúltával hamarosan fel lehet függeszteni a karanténkorlátozásokat, de tisztában vannak azzal, hogy ez majd a nézettségük csökkenésével jár és lassul az előfizetői kör bővülése is.

A Netflix Párizsban nyitott új irodát, és nagy dobásra készül a franciáknál

A Netflix 2014 óta van jelen Franciaországban, ahol 40 emberrel dolgozik, és 24 francia nyelvű produkciót készített, köztük hat filmet és kilenc sorozatot. Az amerikai televíziós streaming-szolgáltató most Párizsban nyitott új irodát és azt tervezi, hogy több mint húsz francia nyelvű produkciót készít 2020-ban. – írta Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója közleményében, írja a .

A szolgáltató egyik legnépszerűbb sorozata az első negyedévben a Tiger King dokumentumfilm-sorozat volt, amely az Egyesült Államokban a Stranger Things 3. évadának nézettségét is megdöntötte.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet