A streamingcsatorna új távlatokat nyitott a közös családi szórakozásban.

Áldás vagy átok?

Családbarát, mint a kormány vagy mint Chucky? A Netflix új szolgáltatást indított a szülők számára, amely segíti őket a gyermeküknek tetsző filmeket kiválasztani és figyelemmel kísérni, miket is néznek valójában a gyerekeik, írja a The Verge.

A Kids Activity Report nevű applikáció megmutatja, hogy milyen jellegű műsorokat szeretnek a legjobban a gyerekek, ki a kedvenc szereplőjük, és ezek alapján, az egyéni érdeklődésüknek megfelelően ajánl további sorozatokat és filmeket.

A gyerekeknek szóló profillal is rendelkező felhasználók kaptak egy emailt a cégtől, amelyben bemutatják a szolgáltatást. A gyerekek Netflix-használatát összesítő jelentés naponta küld egy viccet, kinyomtatható Netflix-es színezőt és irányított kérdéseket, amelyek alapján el lehet beszélgetni a gyerekekkel a megtekintett filmekről.

A szülők így remélhetőleg szorosabb kapcsolatot tudnak kialakítani a gyerekeikkel azáltal, hogy ők is jobban megértik, mit is néznek a kicsik – még akkor is, ha ők nem szeretnék velük végignézni a Bébi úr kalandjait.  A legtöbb szülő azért a farsangi jelmezekből vagy a karácsonyra kért ajándékokból tudja, hogy miket szeret a gyereke, de azzal nem feltétlenül vagyunk képben, hogy miről is szólnak gyerekeink kedvenc sorozatai

– mondta Michelle Parsons, a Netflix gyermek- és családi részlegének innovációs vezetője.

Családban marad

A Netflix szolgáltatása leginkább 3-10 éves gyerekek szüleinek ajánlható. Parsons szerint ha az idősebb gyerekek nem szeretnék, hogy a szüleik lássák, miket szoktak nézni vagy nem szeretnék, ha a Netflix-en töltött képernyőidejük alapján a szüleik figyelemmel kísérjék a szokásaikat, akkor azt a családban meg kell beszélni. A szülők bármikor dönthetnek úgy, hogy nem veszik igénybe tovább a szolgáltatást.

A Netflix ezen kívül a családi szokásokat is ugyanígy igyekszik felmérni, és a Family Profile beállítással a családnak való szórakoztató műsorokat ajánl. Az algoritmus megtanulja, hogy milyen típusú filmeket szeretnek közösen nézni, és ahhoz hasonlókkal próbálja a családot a képernyő elé szegezni a továbbiakban is legfeljebb 13-14 éves kamaszoknak való sorozatok ajánlásával. 

A családi profilt globálisan tesztelik, de a gyerekek tevékenységét figyelemmel kísérő opció egyelőre még csak a csatorna által kiválasztott országokban érhető el. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet