Elon Musk, a Neurolink cég alapítója Joe Rogannak mesélt az agyi stimulációval foglalkozó cégének jövőjéről. 

Akár egy éven belül

Elon Musk, a Tesla és a Paypal alapítója nemrégiben létrehozta a Neurolink nevű céget, mely a mentális betegségek leküzdése érdekében dolgozik a fejlett technológiájú neurális interfészeken, melyek elsősorban a memória célzott manipulációját igyekszik megvalósítani. Az eljárás javíthatja az intelligenciahányadost, az emlékezőképességet és mentális zavarokat is.

Elon Musk
Elon Musk Vállalkozásának Jövőjéről És A Mesterséges Intelligenciáról Beszélt / Fotó: Getty Images

Elon Musk milliárdos vállalkozó másodjára is leült Joe Rogannal beszélgetni a mesterséges intelligencia sorsáról, valamint az emberek és gépek kapcsolatáról. A podcast-műsorban elárulta, hogy az agy stimulációjával foglalkozó vállalata hamarosan embereken teszteli majd az eljárásokat. Ugyan erre még nem került sor, Musk elmondása szerint akár az elkövetkező egy évben lehetőségük adódik megvalósítani céljaikat, írja a Futurism. 

Már így is kiborgok vagyunk?

Elon Musk már februárban is csepegtetett pár információt a vállalat új terveiről, de pontos tényeket nem közölt. 2019 júliusában kezdték el tesztelni elképzelésüket, az alanyok koponyájába lézerrel lyukat lőttek, majd az agyukba elektródák rugalmas fonalát vezették be. Ugyan a megvalósítás folyamata rendkívül merésznek tűnik, a Rogannal való beszélgetése során Musk lejátszotta ennek rizikóit. Szerinte ugyan rendkívül kicsi az esély arra, hogy az implantátumot kilöki magából a szervezet. Ennek amúgy 2,5 centiméter szélesnek kell lenni, és csak a koponya egy részének eltávolításával lehet bevezetni az emberek agyába. 

Grimes és Elon Musk gyermekének neve nem állhat szimbólumokból és számokból

Grimes korábban úgy nyilatkozott, hogy nem akar beleszólni gyermeke nemébe és rá bízza a választást. Talán bölcsebb lenne, ha a nevével kapcsolatban is ezt a megoldást választaná, hiszen elég extrém nevet eszelt ki párjával. Az énekesnő és Elon Musk közös kisfia a hét elején született meg, és mint kiderült, a szüleik a X Æ A-12 nevet szeretnék gyermeküknek, írja a .

A cél az, hogy az agyi funkciók megőrzésére sor kerülhessen. Az Alzheimer-kórral küzdőknek így ez rendkívüli gyógymód lehetne, habár a technológiai kivitelezés még mindig a kezdő fázisban van. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Már így is olyanok vagyunk, mint a kiborgok. Van telefonod, laptopod… és ha elveszted mondjuk a telefonod, olyan érzésed támad, mintha hiányzó végtag szindrómád lenne   [/perfectpullquote]

– felelte Elon Musk arra a kérdésre, vajon nincsenek-e veszélyei fejlesztésüknek az emberiség jövőjére nézve. Nem ez volt azonban az utóbbi idők egyetlen formabontó elképzelése, a MIT kutatói ugyanis az álmok meghackelésén dolgoznak, de szintén ők alakították dallamokká a koronavírust is. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet