Társadalmi és gazdasági szinten is szükséges a kiberbiztonság, ha a digitális világ veszélyeit nézzük. Ennek elérése érdekében a NIS2 irányelv olyan szigorú előírásokat vezet be, amik számos szektor számára elengedhetetlenek.

Már a filmek világában is egyre nagyobb teret kap a téma, mert sokszor épül fel a történet egy kibertámadás köré. Viszont ahhoz, hogy a világ ne kerülhessen a filmekhez hasonló katasztrófahelyzetbe, szükséges néhány óvintézkedés bevezetése.

Így pedig kikerülhetetlen az is, hogy a tudatosságot növeljük, és a vállalati kultúrát is fejlesszük. Ez nemcsak a technológiai újításokat vonja maga után, hanem a szemléletbeli változásokat is. Ennek pedig szerves része kell, hogy legyen az oktatási rendszer kiépítése is.

Megfelelő képzés és hatékony stratégia

A kellő képzési programok bevezetésével nem csupán az IT szakemberek, hanem minden kolléga felkészülhet. Az ITSecure kockázatelemzés segítségével pedig támogathatja Önt abban, hogy mely területek szorulnak tudatosításra.

Emellett a belső stratégia kialakítása is egy olyan szempont, ami mellett nem mehetünk el csak úgy. Nagyon fontos szerepet kell képviselnie a stratégiai tervben az incidensmenedzsment és a válságkommunikáció kialakításának.

A külső kommunikáció, valamint az együttműködések szintén kulcsfontosságú elemeivé válnak a stratégiai tervnek. Így elérhető egy olyan védelmi rendszer, amivel a kibervédelmi hálózat megerősíthető.

Szükséges fejlesztések technológiai és szervezeti szinten

Nagyon fontos az is, hogy a megfelelő infrastruktúra éppolyan biztonságosan legyen működtethető, mint a biztonsági protokollok. Ehhez viszont fejleszteni kell a kiberbiztonsági rendszereket is.

Ebben jelenthet óriási segítséget az, ha az incidensmenedzsment gördülékenyen és hatékonyan tudja támogatni a kockázatok kiértékelését. Így szükségessé válik az is, hogy a szervezet előre kidolgozott tervekkel és eljárásrendekkel legyen felvértezve.

A kiberbiztonsági incidensek hatékony kezelésének elérése megkövetel jó néhány változtatást, ami talán most indokolatlannak tűnhet. Azonban így biztosítható a jogszabályi kötelezettség, és a kellő biztonsági rendszer kiépítése is.

Szükséges egy komplex intézkedéscsomag?

Egy teljes intézkedéscsomag akkor jelenthet segítséget, ha valóban mindenről gondoskodik. A jogszabályoknak való megfelelésről, a rendszerek biztonságáról, a stratégiai tervek követéséről, és az ügyfelek biztonságérzetéről.

Minden lépés közelebb viszi a szervezetet ahhoz, hogy ne csupán a jogszabály rendelkezéseinek tegyen eleget. A technológiai fejlesztések, az incidensmenedzsment, a kommunikáció erősítése felelnek a szervezet stabilitásáért. Ez pedig hosszú távon növeli az ügyfelek bizalmát is.

Mindenképpen érdemes úgy kialakítani a kiberbiztonsági rendszereket, hogy mindenre kiterjedően hatékonyak lehessenek. A NIS2 irányelv bevezetésének határideje hamarosan eljön. Készüljön fel ön is az átállásra gördülékenyen, és akadályok nélkül.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.