Négy fiatal nőből majdnem 3 kerüli a nőgyógyász felkeresését, ha szükséges, mert zavarban van, pedig az egészségügyi problémákkal kapcsolatban sosem lenne szaban szégyenkezni.

A Bright Side összeállított egy listát azokról a problémákról, amelyeket a nők túl gyakran figyelmen kívül hagynak, amíg komoly egészségügyi problémákká nem válnak.

A hüvelygyulladás veszélye

Noi.egeszsegugyi.problemak
A hüvelygyulladás egyfajta gyulladás, amely viszketést, szagot, váladékozást és fájdalmat okozhat. Számos tényező okozhatja, és a jó hír az, hogy nem mindig fertőző. A tamponok, szappanok és kenőanyagok nem fertőző hüvelygyulladást okozhatnak. Ezért ügyelj arra, hogy természetes, illatmentes termékeket használj, és óvatosan mosd le vízzel és természetes szappanokkal. Ha úgy érzed, hogy a hüvelygyulladás fertőző formája van, a lehető leghamarabb keresd fel orvosodat.

A szárazság miatti kellemetlenség

Noi.egeszsegugyi.problemak.2
Minden nő tudja, hogy a szárazság elronthatja a legjobb pillanatokat. Ezt a kellemetlen szárazságot hormonális egyensúlyhiány okozhatja, valószínűleg a menopauza, a szülés vagy a szoptatás miatt. Szerencsére a megoldás egyszerű. A szárazság enyhítésére természetes síkosítók is használhatók, csak először ellenőrizd az összetevőket.

A szűk és szintetikus fehérnemű veszélye

Noi.egeszsegugyi.problemak.3
A szűk alsónemű viselése súrlódást és meleget okozhat, ami a baktériumok túlszaporodását és fertőzést okozhat. Mindig ellenőrizd a fehérnemű anyagát! Minden probléma a szintetikus fehérnemű rossz minősége miatt kezdődhet.

A szexuális úton terjedő betegségek és fertőzések veszélyei

Noi.egeszsegugyi.problemak.5
Világszerte naponta több mint egymillió ember kap el egy szexuális úton terjedő betegséget, ezért fontos, hogy ezt az ügyet komolyan vegyük, és időről időre forduljunk orvoshoz. Sok fertőzés észrevétlen marad, mert nincsenek azonnali tünetei. Más fertőzések olyan tünetekkel járnak, mint a viszketés, égő érzés, dudorok, szemölcsök vagy csípés a vizelés során.

A benőtt szőrszálak okozta probléma

Noi.egeszsegugyi.problemak.4
A gyantázás és különösen a borotválkozás benőtt szőrszálakat okozhat. A benőtt szőrszálak megoldásának legjobb módja, ha azonnal abbahagyod a szőrtelenítést. Ezután ülj be egy meleg fürdőbe, és finoman dörzsöld át az érintett területet egy ruhával, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket és lazítsd meg a beszorult szőrt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.