Életműdíjjal tüntette ki Novák Jánost, a Kolibri Színház igazgatóját az ASSITEJ, a gyermek- és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége.

Novák János online veheti át a díjat

Novák János Jászai Mari-díjas magyar csellista, zeneszerző, rendező, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház igazgatója, az ASSITEJ Magyar Központ elnöke a gyermek- és ifjúsági színház területén végzett kiemelkedő és nagyhatású, a fiatal közönséget több évtizede elhivatottan szolgáló munkája elismeréseként vehette át az ASSITEJ Életműdíjat.

A díjat a március 22. és április 1. között – a világjárványra tekintettel a digitális térben – megrendezett 20. ASSITEJ Nemzetközi Világtalálkozó alkalmával adták át.

Novak Janos Kolibri Szinhaz Assitej Eletmudij
Novák János A Kolibri Gyermek- És Ifjúsági Színház Igazgatója / Fotó: Novák János Hivatalos Facebook-Oldala

A március 31-i díjátadó ünnepséget élőben közvetítik az ASSITEJ weboldalán, írta meg közleményben a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és az ASSITEJ Magyar Központ.

Európa legjobb gyermekszínházi törekvései

Az ASSITEJ Életműdíjjal minden évben azokat a színházi szakembereket jutalmazzák, akik hosszú, kivételes karrierjük során meghatározó és inspiráló szerepet töltöttek be hazájukban a magas művészi színvonalú gyermek- és ifjúsági színház megteremtésében és fejlődésében.

Nagy öröm és büszkeség a hazai színházi szakma, a társulat és a közönség számára egyaránt, hogy a rangos elismerést, amelyet a világon legfeljebb hárman kapnak meg évente, idén Novák Jánosnak ítélte oda a nemzetközi ASSITEJ bírálóbizottsága

– áll a közleményben.

A Magyar ASSITEJ Központ a gyermek- és ifjúsági színházak világszervezetének magyar egyesülete 1971-ben jött létre. Alapvető célkitűzése, hogy Európa legjobb gyermekszínházi törekvéseit mutassa be Magyarországon, illetve a legjobb magyar gyerekelőadásoknak és szerzőknek nemzetközi ismeretséget szerezzen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet