Több felháborodott szülő is jelezhette az iskola vezetőségének a pedagógiai asszisztens videóit, amelyekben a férfi többek között azzal dicsekedett, hogy egy 15 éves fiúval van szexuális kapcsolata.

Az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője már a botrány kirobbanása előtt is tisztában lehetett azzal, hogy a 39 éves B.Zsolt pedagógiai asszisztens vetkőzős videókat tölt fel magáról az internetre, és fiatalkorú diákkal létesített szexuális kapcsolatot, akit egy korábbi munkahelyén ismerhetett meg, írjaBlikk.

A szülői munkaközösség egyik tagja szerint Holdampf Ágnes intézményvezető azért nem akart botrányt robbantani az ügyből, hogy védje az iskola hírnevét. “Egyöntetűen azon a véleményen voltunk, hogy elfogadva a másság jogát, nincs helye a gyermekeink között ilyen embernek” – mondta az egyik szülő a február 9-ei szülői értekezletről, mely során az igazgató állítása szerint azt mondta, saját hatáskörében nem járhat el az ügyben.

B. Zsolt nyíltan vállalta, már-már oktatólag osztotta meg homoszexuális tartalmait az interneten, amihez gyerekeink is hozzáfértek, nekem is a lányom mutatta. Innen tudtuk meg, hogy a 39 éves alkalmazott egy 24 évvel fiatalabb fiúval van kapcsolatban.

A szülők egy része felelősnek tartja az iskolát is, amiért nem rúgták ki a dolgozót hamarabb, és azt tervezik, hogy átíratják gyermekeiket egy másik intézménybe, remélve, hogy ott kizárt lesz, hogy a gyermek szexuális zaklatás áldozatává válik. Az iskola és a tankerület nem reagált a sajtó megkereséseire. 

A hírek szerint a 15 éves fiú, akivel az iskolai igazgató kapcsolatot teremtett, nem az óbudai iskoláé, hanem a férfi egyik korábbi munkahelyének tanulója. Magyarországon a beleegyezési korhatár jelenleg 14 év, ami azt jelenti, hogy ha nem beszélhetünk hatalommal való visszaéléssel, akkor nem büntethető a “beleegyezéssel történő” szexuális kapcsolat a 14. életévét betöltött kiskorúakkal. Ez az életkor nemzetközi összehasonlításban is és a fejlődéslélektant figyelembe véve is rendkívül alacsony. 

Ha nem saját, 15 éves diákjával létesített szexuális kapcsolatot a 39 éves, magát tanárnak beállító iskolai dolgozó, akkor jogi értelemben nem számonkérhető a cselekedete

– magyarázta Cserny Ákos klinikai és mentálhigiéniai gyermek pszichológus igazságügyi szakértő, hozzátéve, hogy “nagy kérdés, hol, hogyan ismerte meg fiatalkorú partnerét, nagy valószínűséggel az ismeretség összefüggésben lehet korábbi, iskolai munkájával. Erkölcsi értelemben ez több mint felelőtlen a viselkedés egy olyan valakitől, aki gyermekkorúak-fiatalkorúak között dolgozik, azok lelki, szellemi, testi fejlődéséért felelős”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet