Az Off-White egy emlékkifutóval nyitja meg a párizsi divathetet, megemlékezve a márka néhai alapítójáról, Virgil Abloh-ról.

A párizsi divathét nagy presztízsű nyitóhelyét kapja

Virgil Abloh tervező tavaly novemberi halála után az emberek a közösségi médiában osztották meg saját találkozásaikat Abloh-val, a Louis Vuitton két emlékműsorral emlékezett meg az egykori művészeti igazgatóról Miamiban és Párizsban, az Off-White pedig inkább költői megközelítést alkalmazott, boltjait buja botanikus kertekké alakította, írja a Dazed.

A márka soron következő bemutatója lesz az első az alapító halála óta, és bár a kollekció részletek még váratnak magukra, helytelenség lenne nem formális búcsúként tekinteni a kifutóra.

Az Off-White hivatalosan most emlékezik meg először Virgil Abloh-ról

A divathéten 94 másik tervező is bemutatja munkáit február 28. és március 8. között, köztük az Olsen ikrek által alapított The Row-t, amely 2015 óta először tér vissza Párizsba. Hozzájuk csatlakozik Vaquera és Rui Zhou.

Párizs a divathónap keretében többek között a Diornak, Saint Laurent-nak, Rick Owens-nek, Loewe-nak, Balenciaganak, Valentinonak, Givenchy-nek, Louis Vuittonnak, Chanelnek és Miu Miu-nak ad helyet. A kifutón túl a Brooklyn Múzeum rendez elsőként posztumusz előadást, amelyet Abloh életének és munkásságának szenteltek, és idén nyáron, júniusban nyitják meg kapukat. Az Off-White még nem nyilatkozott, mit tervez az AW22-es megjelenésén túl.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet