Minél több okosotthon eszközzel szereled fel a lakásodat, annál nagyobb szükséged lesz majd egy okosotthon hubra. Ennek az apró kis berendezésnek köszönhetően ugyanis képes leszel automatizálni a működésüket és a közöttük zajló kommunikációt.

Tegyük fel például, hogy elindulsz a munkába, és lezárod az intelligens zárat az ajtódon! Ilyenkor az OkosabbOtthon.hu kínálatában vásárolt Broadlink hub jelzi a lámpáknak, hogy kapcsoljanak ki, a termosztátot pedig takarékos módba teszi.

Manapság azonban nem csupán a Broadlink, hanem számos egyéb márka is gyárt ilyen eszközöket, így nem a legegyszerűbb feladat kiválasztani a számodra legmegfelelőbb modellt. De ha figyelembe veszed az alábbiakban leírt tippjeinket, akkor gyerekjáték lesz majd a választás.

Tippek a számodra legmegfelelőbb okos hub kiválasztásához

Mielőtt belevágnál a vásárlásba, a legjobb, ha készítesz egy listát a tulajdonodban lévő intelligens eszközökről, és ellenőrzöd, hogy az általad kiszemelt hub jól működik-e ezekkel.

Ehhez először is azt kell meghatároznod, hogy az adott okosközpont milyen kommunikációs protokollt használ az adatok továbbítására és a kommunikációra – a Bluetooth-tól a WiFi-n át a Zigbee-ig és a Z-Wave-ig mindenféle adatátviteli technológia létezik már.

Amennyiben pedig azt tapasztalod, hogy szinte mindegyiken képes kommunikálni, akkor komolyan bebiztosíthatod magad, hiszen ki tudja, lehet, hogy pár év múlva már a duplájára nő az okoseszközeid száma.

Aktiválható-e a smart hub hangutasítással?

Képzeld el az alábbi szituációt: éppen vezetsz hazafelé a munkából, amely közben nem igazán van lehetőséged arra, hogy az általad választott hub applikációját nyomkodd! Amennyiben viszont az hangutasításokkal is vezérelhető, akkor elég csupán annyit közölni vele, hogy 10 perc múlva otthon leszel.

Az eszköz pedig azonnal beindítja az előre beprogramozott rutint, vagyis felkapcsolja a lámpákat, és felforral egy kis vizet a vízforralóban, hogy egy kellemes teával tudj majd lazítani a kanapén.

Az intelligens hub kompatibilis a telefon operációs rendszerével?

Az intelligens hubok, beleértve a harmadik féltől származó hubokat, egyaránt kompatibilisek az Android és iOS rendszerekkel, így az alkalmazásaik működtetése nem jelent majd gondot az ezekkel az operációs rendszerekkel rendelkező okostelefonokon.

A Windows és a Blackberry OS esetében viszont ez már nem mondható el. Így a vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizd, hogy a hub alkalmazás kompatibilis-e a telefonoddal!

Végül az intelligens hub kínál-e eszközről eszközre történő automatizálást?

Érdemes olyan intelligens hubot választanod, amely egy olyan hatékony szoftverplatform köré épül, amely segítheti az eszközök közötti automatizálás, például az IFTTT létrehozását.

Például, ha távol vagy az otthonodtól, akkor a mozgásérzékelők biztonsági riasztást indíthatnak be, ha behatolást észlelnek, ami pedig kiváltja az összes ajtó bezárását, illetve a redőnyök lehúzását, és figyelmeztetést küld a legközelebbi rendőrőrsre.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.