Ha azt gondoljuk, hogy a hamburger vagy a gyros mellé csak a sör passzol, akkor bizony tévedünk. A street food ételek és jól megválasztott bor ugyanis meglepően jó végeredményt adhat. Most pedig be is bizonyítjuk ezt!

Sült kolbász mellé olasz bort!

Kedvelt gyorsétel a sült kolbász és a hot-dog. Megbolondíthatjuk őket pirított hagymával, különféle szószokkal, de akár zöldségekkel is. Azonban ha igazi ínyenc csemegére vágyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a shiitake gombás vaddisznókolbászt sem. Ehhez pedig a Borsuttogó prémium kínálatában is elérhető 12E Mezzo Primitivo lesz a tökéletes választás.

Ez az intenzív organikus eredetű vörösbor 100%-ban Primitivo szőlőfajtából készül, önmagában is egy valódi kulináris kaland. Színében és illatában is a bogyós gyümölcsöket idézi, de minden egyes kortyban újabb és újabb ízeket ismerhetünk meg: így a ribiszke és a feketeszeder aromái mellett a kókuszt, a csokoládét és a vaníliát is. Karaktere ízvilágával és finom savszerkezetével tökéletes kiegészítője lehet a sült kolbásszal készült ételeknek.

Marhaburger és vörösbor

A hamburgerek koronázatlan királya az Angus marhaburger. Egy hihetetlenül változatosan megalkotható street food: a klasszikusan baconnel és cheddar szósszal elkészített változatát is sokan kedvelik, de ugyanolyan ízletes paradicsommal és majonézes káposztasalátával is.

A spanyol Casa de la Vega egy ideális választás mellé. A Tempranillo szőlőből készült vörösborban megjelenik a jellemző, piros bogyós gyümölcsök illat- és ízvilága, ez a fanyar gyümölcsösség pedig jól kiegészíti a marhahúsos hamburgert. A vacsoraasztalunkon elengedhetetlen lesz ez a tétel az Angus marhaburgerünk mellé egyenletes, kiegyensúlyozott ízeivel.

Egy remek magyar párosítás

A lángos a balatoni nyarak kihagyhatatlan eleme. Talán el sem tudjuk képzelni a strandolást egy finom sajtos-tejfölös lángos nélkül. Egyre több helyen gondolták újra ezt a retró kedvencet, és újabbnál újabb ízekkel gazdagítják. Így történt, hogy megszületett a sajtkrémes-paradicsomos változata is. Ennek pedig legkiválóbb párja csakis egy pohár Badacsonyi olaszrizling lehet.

Magyarország legnépszerűbb fehérbora a lángoson kívül remek kísérője egy könnyű előételnek vagy szárnyasból készült fogásnak is. Illatában a sárga húsú gyümölcsök az uralkodóak, míg ásványosságában a badacsonyi táj köszön vissza.

Gyros és a Negroamaro

Ha már street food, nem hiányozhat a listánkról a gyros sem, azon belül pedig az eredeti, görög bárányból készült gyros – amennyiben igazi ízélményt szeretnénk. A tzatziki öntet, a sok-sok zöldség és a sült krumpli mellé társul az utánozhatatlan gyros fűszerezésű hús… Vajon milyen bor lenne jó választás mellé? Persze, hogy a 12E Mezzo Negroamaro!

A Negroamaro szőlő jellegzetességeit magán hordozó bor bársonyos és karakteres aromájában a bogyós gyümölcsök és a szilva dominál. Nem is lehetne tökéletesebb párja a gyrosnak.

Reméljük, sikerült egy kis kedvcsinálóval szolgálnunk a következő street food-vacsora mellé!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpswww.rewian.hu - 2025 április - Cikk2

A ponthegesztett háló mindenre megoldás

A ponthegesztett háló ma már nemcsak ipari területeken és állattartó telepeken jelenik meg, hanem egyre gyakrabban választják családi házakhoz vagy kisebb gazdaságokhoz is.

dietas-termekek-webshop.hu - 2025 április - LinkMarketing - 2

Az egészségtudatos étkezés kultúrája

Az egészségtudatos étkezésről manapság sokat hallani. Kezdetben talán úgy tűnt, hogy múló trend lesz csupán, azonban mára egyértelművé vált a jelentősége, és a modern gasztronómiai kultúra szerves részévé is vált.