Ha azt gondoljuk, hogy a hamburger vagy a gyros mellé csak a sör passzol, akkor bizony tévedünk. A street food ételek és jól megválasztott bor ugyanis meglepően jó végeredményt adhat. Most pedig be is bizonyítjuk ezt!

Sült kolbász mellé olasz bort!

Kedvelt gyorsétel a sült kolbász és a hot-dog. Megbolondíthatjuk őket pirított hagymával, különféle szószokkal, de akár zöldségekkel is. Azonban ha igazi ínyenc csemegére vágyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a shiitake gombás vaddisznókolbászt sem. Ehhez pedig a Borsuttogó prémium kínálatában is elérhető 12E Mezzo Primitivo lesz a tökéletes választás.

Ez az intenzív organikus eredetű vörösbor 100%-ban Primitivo szőlőfajtából készül, önmagában is egy valódi kulináris kaland. Színében és illatában is a bogyós gyümölcsöket idézi, de minden egyes kortyban újabb és újabb ízeket ismerhetünk meg: így a ribiszke és a feketeszeder aromái mellett a kókuszt, a csokoládét és a vaníliát is. Karaktere ízvilágával és finom savszerkezetével tökéletes kiegészítője lehet a sült kolbásszal készült ételeknek.

Marhaburger és vörösbor

A hamburgerek koronázatlan királya az Angus marhaburger. Egy hihetetlenül változatosan megalkotható street food: a klasszikusan baconnel és cheddar szósszal elkészített változatát is sokan kedvelik, de ugyanolyan ízletes paradicsommal és majonézes káposztasalátával is.

A spanyol Casa de la Vega egy ideális választás mellé. A Tempranillo szőlőből készült vörösborban megjelenik a jellemző, piros bogyós gyümölcsök illat- és ízvilága, ez a fanyar gyümölcsösség pedig jól kiegészíti a marhahúsos hamburgert. A vacsoraasztalunkon elengedhetetlen lesz ez a tétel az Angus marhaburgerünk mellé egyenletes, kiegyensúlyozott ízeivel.

Egy remek magyar párosítás

A lángos a balatoni nyarak kihagyhatatlan eleme. Talán el sem tudjuk képzelni a strandolást egy finom sajtos-tejfölös lángos nélkül. Egyre több helyen gondolták újra ezt a retró kedvencet, és újabbnál újabb ízekkel gazdagítják. Így történt, hogy megszületett a sajtkrémes-paradicsomos változata is. Ennek pedig legkiválóbb párja csakis egy pohár Badacsonyi olaszrizling lehet.

Magyarország legnépszerűbb fehérbora a lángoson kívül remek kísérője egy könnyű előételnek vagy szárnyasból készült fogásnak is. Illatában a sárga húsú gyümölcsök az uralkodóak, míg ásványosságában a badacsonyi táj köszön vissza.

Gyros és a Negroamaro

Ha már street food, nem hiányozhat a listánkról a gyros sem, azon belül pedig az eredeti, görög bárányból készült gyros – amennyiben igazi ízélményt szeretnénk. A tzatziki öntet, a sok-sok zöldség és a sült krumpli mellé társul az utánozhatatlan gyros fűszerezésű hús… Vajon milyen bor lenne jó választás mellé? Persze, hogy a 12E Mezzo Negroamaro!

A Negroamaro szőlő jellegzetességeit magán hordozó bor bársonyos és karakteres aromájában a bogyós gyümölcsök és a szilva dominál. Nem is lehetne tökéletesebb párja a gyrosnak.

Reméljük, sikerült egy kis kedvcsinálóval szolgálnunk a következő street food-vacsora mellé!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

goballoon.hu - 2024 július - LinkMarketing - 6

Felkészülés a hőlégballonos repülésre

Ma már nem úgy készülünk egy hőlégballonos sétarepülésre, mint a 2019-ben megjelent “A hőlégballon” című film szereplői, akik az NDK-ból próbáltak megszökni egy ilyen légijárművel.

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.