Gucci, Salvatore Ferragamo, Fendi, Celine, Prada, Valentino és Ermanno Scervino: a legnagyobb divatházak készítenek maszkokat és orvosi védőruhákat Toszkána tartomány részére.

Haute couture maszkokkal a vírus ellen 

Manapság a koronavírus elleni védőfelszerelésekből van a legnagyobb hiány a világon. Gyakran még a frontvonalban dolgozó orvosoknak és ápolószemélyzetnek sincs megfelelő felszerelése, vagy nagyon kell spórolniuk a szűkös készletekkel. Nem csoda tehát, hogy a hatóságok minden követ megmozgatnak, hogy el tudják látni a kórházi dolgozókat a szükséges védelemmel. Most a toszkán divatházak is beszállnak a koronavírus elleni küzdelembe azzal, hogy üzemeikben maszkokat és egyéb orvosi védőfelszereléseket gyártanak, írja a Dazed.

Maszk Varras Prada
/ Fotó: Textureworld

Toszkána tartomány felhívással fordult a területén bejegyzett cégek felé, hogy ha tehetik, állítsák át az üzemeiket egészségügyi felszerelések gyártására a járványhelyzetre tekintettel. Rengeteg cég mondott igent a tartomány kérésére, köztük a Gucci, Salvatore Ferragamo, Fendi, Celine, Prada, Valentino és Ermanno Scervino.

“Meghalok, hogyha hozzám érsz” – a koronavírus magyar slágerei

Az ihletettség a megvilágosodás egyik fokozata. Ebben a megváltozott tudatállapotban egy szellemi sugallás által megérintve a művész akár még a jövőbe is képes belelátni. Bizonyosan így történt ez kilencvenes évek derekán MC Ducky-val is, aki ógörög papnőként szállt alá a Red Bull energiaitallal kevert amfetaminok szellemvilágába és fogalmazott meg apokaliptikus víziót a jövőt illetően.

Toszkána tartomány olyan három rétegű, nem szőtt textilből készült maszkok készítésével bízta meg a divatházakat, amelyekről a Firenzei Egyetem laboratóriumában végzett tesztek során megállapították, hogy megfelel a sebészi maszkok követelményeinek. A divatházak csatlakozásával akár napi 187 ezer ilyen maszk is elkészülhet.

Savonai Korhaz Szemelyzete La Repubblica
Savonai Kórház Személyezte / Fotó: La Repubblica

A Prada összesen 80 ezer köpeny és 110 ezer maszk gyártását vállalta a montonei üzemében, amely kizárólag a jótékony célú termelés miatt maradt nyitva. Az itt gyártott termékeket a tartomány egészségügyi szolgáltatói fogják megkapni, naponta történő kiszállítással, április 6-ig.

Készíts te is maszkot!

Nem ez az első alkalom, hogy az olasz luxuscég tevékenyen részt vesz a koronavírus elleni harcban. Ahogy arról már mi is többször írtunk, Európában Olaszországot sújtja a leginkább a koronavírus-járvány, azon belül is Lombardia tartomány a legfőbb gócpont.

Miért éppen Lombardiában tombol a legerősebben a koronavírus-járvány?

Az olasz médiát is rendkívül foglalkoztatja a koronavírus-járvány minden aspektusa. A napi aktualitásokon túl az utóbbi időben megjelentek olyan cikkek is, amelyek azt kezdték firtatni, miért pont ezen a területen terjedhetett el ilyen mértékben a járvány. Az eddig felmerült tényezőket mutatjuk be. Február 6-án, a Milánótól alig 30 km-re található Lodi közelében kisiklott egy gyorsvonat.

A Prada korábban már adományozott orvosi műszereket a tartományi főváros, Milánó legnagyobb kórházai számára. De nemcsak az olasz divatcégek vesznek részt az egészségügyi vészhelyzet enyhítésében. A Louis Vuitton és a Kering Group is jelentkeztek már, hogy csatlakoznának a maszkgyártáshoz francia kórházak részére.

Hogyan készíts szájmaszkot- LETÖLTHETŐ INGYENES SZABÁSMINTA

Sziasztok! A mai videóban szájmaszkot varrok, amit a látottak alapján te is könnyen elkészíthetsz. Itt tudod letölteni a szabásmintát: https://www.marenigrou…

A Pyer Moss New York-i irodájából koronavírus-adományközpontot alakítottak ki, és a Brit Divattanács is felszólította a divattervezőket, hogy segítsenek maszkokat gyártani. De Mark Zuckerbergék is találtak a padláson egy jelentősebb maszk-készletet, amelyet felajánlottak az egészségügyi dolgozóknak.

Mazsom Maszk 2
Házimaszk / Fotó: Király Katalin

Ha mindezek után kedvet kaptál, és kedveled az efféle kreatív megoldásokat, te is készíthetsz saját maszkot magadnak a fenti videó instrukciói alapján. A végeredmény pedig egy menő, sajátmárkás „FFP0″ maszk lesz, mint itt a fotón, érdemes tehát kipróbálni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk