Olaszországról, számos dolog juthat eszünkbe. A tenger, a sikátorokban száguldozó robogók, a jellegzetes kézjelekkel hangosan magyarázó emberek, akik az éttermek teraszain szürcsölik a kávéjukat, koktéljukat.

Apropó éttermek! A világ legismertebb gasztrónómiája is onnét származik. Jellegzetes, közkedvelt ételek és italok sorát köszönhetjük nekik. Egy olasz termék, érkezzen akár egy kis családi manufaktúrából vagy a világ legismertebb brandjei között számon tartott cégtől, egyedi és utánozhatatlan életérzést ad nekünk.

Ilyen felhőtlen “felicitá” életérzést nyújtanak számunkra a torinói székhelyű Cinzano cég pezsgői is, melyek egy szempillantás alatt repítenek minket a csodaszép Itáliába.

Prémiumminőség a 18. század óta

A Cinzano termékeit 1757 óta ismeri Olaszország, mostanra pedig már az egész világon nagy népszerűségre tett szert. Két testvér Carlo és Giacomo, akkor még borok készítésével vált népszerűvé. Kísérletező kedvüknek köszönhetően hamarosan megszülettek az első fűszer- és gyógynövényekkel készített borpárlataik, melyek elindították a családi vállalkozást a világhírnév felé.

Az 1800-as évek elején a Cinzanót a savoyai királyi udvar beszállítójaként a híres francia pezsgő, a Champagne olasz változatának elkészítésével bízták meg. Így született meg az első Spumante, vagyis habzóbor, melynek sikere változtatta globális márkává.

Cinzano és a művészet

Olaszország, az ókori Róma óta mindig is szorosan kötődött a művészetekhez. Legyen szó a gasztronómiáról, divatról, zenéről vagy a filmekről. A századfordulón már számos magazinban köszöntek vissza a Cinzanót népszerűsítő hirdetések. A kor leghíresebb művészeivel, illusztrátoraival dolgoztak folyamatosan együtt. A hatvanas évektől kezdve remek érzékkel ismerték fel a mozi és a tévé adta lehetőségeket. Okos, humoros, lebilincselő hirdetéseivel a Cinzano elkápráztatta és meghódította az embereket, miközben a világ egyik legismertebb vermutmárkájává vált.

Több mint 230 tévészpot népszerűsítette a termékeiket az 1980-as évekig. A legikonikusabbak egyike egy brit humoros sorozat, Leonard Rossiterrel és Joan Collins-szal. Ezt a valaha készült legjobb reklámok között tartják számon. De a Mad Men sorozat 7. évadában is többször visszaköszön az ismert piros-kék Cinzano logó.

Az 1960-as években pedig az egyik legnépszerűbb olasz popénekesnő, Rita Pavone “Cin cin Cinzoda – una voglia da morire” (Cinzano soda – jó érte meghalni) dala tette világszerte még kedveltebbé a Cinzanót.

Igazi olaszos pezsgés

A cég legismertebb pezsgőmárkája a Cinzano Asti, és az aktuális fogyasztói trendeknek megfelelő, alacsonyabb alkoholtartalmú Cinzano Asti Gold.

Pezsgőik tökéletes alapanyagok a trendi koktélokhoz, mint a Campari Spritz, Negroni Sbagliato, vagy az Aperol Spritz. Utóbbi autentikus élményét a palackos erjesztésű To-Spritz garantálja.

Akár édes és gyümölcsös, akár száraz és ropogós zamatokat részesíti előnyben a fogyasztó, a Cinzano habzóborok gazdag ízeikkel és aromáikkal garantáltan elvarázsolják.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.