Olvasás Éjszakája: A Libri idén is két helyszínen várja az olvasás szerelmeseit

Idén szeptember 29-én gyűlnek össze az olvasás szerelmesei, hogy egy egész estét a könyveknek, az olvasás örömének szenteljenek. Az Olvasás éjszakája az a nap, és az az éjjel, amikor találkozhatunk a szerzőkkel, amikor új köntösben ismerhetjük meg a könyveket, amikor a szereplőik megelevenednek, és amikor a könyvesboltok rendezvényhelyszínné alakulnak. A Libri Budapestre és Kecskemétre is szervez programokat.

A Libri az elmúlt évekhez hasonlóan most is két helyszínen képviselteti magát: a budapesti Libri Könyvpalota mellé idén a Libri Kecskemét Könyvesbolt csatlakozik. Mindkét városban izgalmas író-olvasó találkozók, könyvbemutatók és előadások várják az olvasni szeretőket.

Olvass bele Beck Zoli, a 30Y zenekar frontemberének kisprózájába!

Láttuk már a frontembert A meghalni a színpadon, de a Rájátszás projektben is Jelenkor folyóirat májusi számában két kisprózát is publikált Beck Zoli. Az online is olvasható, pult című kisprózát ajánljuk. Háy János oldalán. Most viszont egy másik oldalát is megmutatja – újból. nagyon néz a gyerek. minek néz.

A Libri Könyvpalotában a rajongók találkozhatnak Tompa Andreával, akivel a Libri irodalmi díjjal is kitüntetett Omerta című könyvéről beszélget az est házigazdája, Pion István; Cserna-Szabó András, Nógrády Gergely, Kemény István és Závada Péter új könyveiket mutatják be, Háy János író és Beck Zoltán, a 30Y frontembere pedig Háy come Beck című zenés-irodalmi műsorukkal készülnek az estére.

olvasas ejszakaja nightlights
A Libri az elmúlt évekhez hasonlóan most is két helyszínen képviselteti magát az Olvasás Éjszakája keretén belül / Fotó: Minimatiné

Kecskeméten Puha Éva várja az érdeklődőket, Bauer Barbarával Az élet hangja című könyvéről beszélgetnek, Varró Dánielt pedig rendhagyó, Aki szépen butáskodik című apanaplójáról kérdezi. Rajtuk kívül ellátogat még a kecskeméti Libri Könyvesboltba Sándor Anikó, Lugosi Viktória és Lakatos Levente is, akik pályájukról és eddig megjelent könyveikről mesélnek majd.

Szívdesszert és Eszterlánc a Varró Dani klubban / ContextUs

4 órától gyerekfoglalkozás lesz a kisteremben, majd 5 órától Varró Dániel Szívdesszert című verseskötete új kiadásának bemutatója Rácz Nórival (a könyv illusztrátora) és Molnár Gyurival, 6 órától pedig az Eszterlánc mesezenekar koncertjét nézhetitek és hallgathatjátok meg. A részvétel kicsiknek és nagyoknak egyaránt javasolt! Facebook esemény: ITT Időpont: Február 27.

Ezen az éjjelen a szerzők és az olvasók együtt ünneplik közös szenvedélyüket, az olvasást és a könyveket. A Libri szeretettel vár minden könyvrajongót ingyenes programjaira, a budapesti Libri Könyvpalotába és a Libri Kecskemét Könyvesboltba.

Libri Könyvpalota (1072 Budapest, Rákóczi út 12.)

Az esemény házigazdája: Pion István

15:00-15.50
Irodalmi Magazin – Az olvasás jövője – Beszélgetés az Irodalmi Magazin szerkesztőivel, a moderátor: Völgyi Tóth Zsuzsa.

16.00-16.50
A 2018-as Libri irodalmi díj nyertese, az Omerta, Tompa Andrea alkotása egy igazi nagyregény, ami egy fojtogató történelmi környezetbe és egy furcsa szerelmi háromszög rejtelmeibe kalauzolja el az olvasót. Vendégünk a szerző.

17.00-17.50
A 2018-as Libri irodalmi díjak döntősével, Kemény Istvánnal beszélgetünk új, Nílus című kötetéről.

18.00-18.50
Cserna-Szabó Andrással Az abbé a fejével játszik című, rendhagyó új regényéről Pion István beszélget.

19.00-19.50
Miért nem nyilvánosak hazánkban az ügynökakták? Beszélgetés Ungváry Krisztiánnal a rendszerváltás lezárásához szükséges számvetés elmaradásáról A szembenézés hiánya című könyve kapcsán.

20.00-20.50
Nógrádi Gergely, operaénekes, kántor, novella, mese- és újságíró. Legújabb novelláskötetéről beszélgetünk a szerzővel.

21.00-21.50
Egy dráma, amiben a klasszikus görög történet kortárs magyar művé változik. Beszélgetés Závada Péterrel Je suis Amphitryon című új kötete kapcsán.

22.00-22.50
Beck Zoltán, a 30Y zenekar énekes-gitáros-dalszerzője és Háy János író-költő vers-, próza- és dallamjátéka sok humorral.

LIBRI KECSKEMÉT KÖNYVESBOLT (6000 Kecskemét Szabadság tér 1/A)

Házigazda és beszélgetőtárs: Puha Éva

16.00-16.50

Bauer Barbara Az élet hangja című regénye egy testvérpárról szól, akiket a vészkorszak és Rákosi rémuralma messze sodor egymástól. Vendégünk a szerző.

17.00-17.50

Kötetlen beszélgetés Sándor Anikóval, a Házasságsirató, a Tévúton, a Megbukott bűvészinasok és a Thaiföldi feleség című nagy sikerű könyvek szerzőjével.

18.00-18.50

Könyvek a történelem és az egyéni sorsok összefonódásáról, emlékezésről és kitartásról. Puha Éva az Ajvé és a Vándorhomár című regények szerzőjével, Lugosi Viktóriával beszélget.

19.00-19.50

Varró Dani fiúból apa lett, apából mesélő, de közben mindvégig gyerek maradt. Együtt indulunk el vele és fiaival anyanyelvünk különleges és rejtélyes birodalmába vezető felfedezőútjukra. A szerző ezúttal Aki szépen butáskodik című legújabb könyvéről mesél.

20.00-20.50

A Szigor-sorozat sikerszerzője Lakatos Levente velünk is megosztja műhelytitkait, amiknek segítségével a magyar szórakoztató irodalom valóságos jelenségévé vált.

Olvasás Éjszakája helyszínek Budapesten: Alexandra Pódium, Nyugati tér 7.; Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézó, Móricz Zsigmond körtér 2. Fókusz Könyváruház, Rákóczi út 14.; Libri Könyvpalota, Rákóczi út 12.; Magvető Café, Dohány u. 13.; Örkény István Könyvesbolt, Szent István krt. 26.;

Vidéken: Alexandra Könyváruház, Székesfehérvár, Koronázó tér 5.; Alexandra Könyváruház, Székesfehérvár, Koronázó tér 5.; Fókusz Könyváruház, Szeged, Tisza L. krt. 34., KATICA-KÖNYV-MŰHELY, Pécel, Kossuth Lajos tér 5. LIBRI KECSKEMÉT KÖNYVESBOLT 6000 Kecskemét Szabadság tér 1/A Líra Könyváruház 
Debrecen, Piac utca 57.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból