Az Omega tagjai sokáig reménykedtek, újra színpadra állhatnak, de Kóbor János halála után már biztos, lezárult a zenekar története. A még élő tagok több szoborral szeretnének emlékezni elhunyt zenésztársaikra.

Túri Török Tibor is emléket állít

A megtépázott zenekart több művész is felkereste, hogy szeretne emléket állítani a novemberben elhunyt Benkő Lászlóról és Mihályi Tamásról, illetve a most elhunyt Kóbor Jánosról, írja a Bors.

Túri Török Tibor különös technikával, magastűzű spanyol kerámiából készült fémdomborműveket szeretne készíteni Benkő Lászlóról és Kóbor Jánosról. A művész Benkő László fiával, Balázzsal is felvette a kapcsolatot, aki elárulta, a család zamárdi házánál szeretnék elhelyezni a művet.

Molnár György Elefánt elárulta, az Omega többi tagjáról is szeretnének emlékművet kiállítani, még keresik a méltó helyet.

Emlékműveken él majd tovább az Omega

Benkő László fia elmondta, már folynak a tárgyalások a szobrokkal és emlékművekkel kapcsolatban.

Több tárgyalás is folyik annak a társasháznak az illetékeseivel, ahol apukám lakott, az önkormányzattal, valamint a Farkasréti temető munkatársaival is. A sírkövének a munkálatai már előrehaladott állapotban vannak. Szabó István képzőművész tervezett egy moog-ot, a hangszer mellett pedig egy üres szék vár, hogy az édesapám megszólaltassa a hangszert. Ezenkívül a társasház falára is kerülne egy dombormű, amit szintén István fog elkészíteni.

Emellett a Horváth Kertbe is szeretnének egy szobrot, Benkő kedvenc fája mellé.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet