Hatvanhat éves korában, börtönben halt meg Ondrej Rigo, a pozsonyi hasfelmetszőnek is nevezett szlovák sorozatgyilkos.

Ondrej Rigo 1994-ben kapta meg a legsúlyosabb kiszabható büntetést kilenc ember meggyilkolásáért. Halálának pontos oka a boncolás eredményéből fog kiderülni, írja a Blikk.

A pozsonyi hasfelmetszőnek is nevezett sorozatgyilkos Münchenben, Amszterdamban és Pozsonyban is elkövetett kéjgyilkosságokat. Legidősebb áldozata egy 88 éves nő, legfiatalabb tizenéves fiú volt.

Áldozataihoz jellemzően a nyitott ablakon keresztül tört be, majd egy súlyos tárggyal agyonütötte őket. Legtöbbször közösült is áldozatai holttestével.

Letartóztatásához egy a támadását túlélő nő vezetett, aki felismerte a gyilkost. Rigo tagadta bűnösségét, de ő volt az első szlovák elítélt, akinek bűnösségét DNS-vizsgálattal tudták megállapítani. Az eljárás során skizoid és antiszociális személyiségzavart állapítottak meg nála, de ez sem kímélte meg az életfogytiglani börtönbüntetés ítéletétől.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.