Létezik egy olyan rádiócsatorna hazánkban, melyet mindenki ismer, még azok is, akik nem tartoznak a rendszeres hallgatóinak táborába.
Egy csatorna, ahol nemcsak az aktuális legfrissebb slágerek hallhatóak, hanem az éjszakai élet élvonalába tartozó DJ-k pörgetik a lemezeket, és egy sajátos humorú trió köszönti a hallgatókat minden reggel.

Kitaláltad már? Még nem? És ha azt mondom: Balázsék, Disco’s Hit, World is Mine Radio Show, Cooky Weekend? Na ugye, hogy rájöttél már! Ez bizony nem más, mint a Rádió 1, ahol csak igazi mai sláger megy!

Honnan indult a csatorna pályafutása?

Mivel a Rádió 1 a fiatalos lendületről és a trendi zenékről ismert, ezért sokan talán nem is gondolnák, hogy valójában már több mint 20 éve létezik.

Bizony, a rádió adása még 1996-ban indult, igaz, ekkor még csak lokális budapesti kereskedelmi csatornaként. Eleinte ráadásul még nem is volt egész napos műsorfolyam, mivel két másik csatornával osztoztak a frekvencián, ezért csak déltől este 8-ig közvetített.

Akkoriban ez bevett szokás volt a kisebb csatornáknál, hisz nem létezett még az internetes közvetítés és az Online Rádió weboldala, ahol könnyebben elérhették volna a hallgatókat. Csak 1997-től kezdték meg a 24 órás közvetítést, ekkoriban még “A város ritmusa” szlogennel.

A rádió tulajdonosai ügyesen felfedezték a piaci rést a két, ekkor már országos hírű kereskedelmi adó, a Danubius és a Sláger Rádió közt, ugyanis ezek a csatornák nem kifejezetten a fiatalabb korosztályra és a legfrissebb zenékre fókuszáltak. A Rádió 1 viszont már a kezdetektől a fiatalokhoz szólt.

A terjeszkedés évei

Hamarosan kezdetét vehette a hálózatos működés, amikor is a budapesti mellett vidéki stúdiók is közvetíteni kezdték az adást. 2000-re már országszerte 7 frekvencián volt hallható a rádió műsora, amiben felváltva kaptak helyet a regionális és az országos tartalmak. 2004-re már összesen 14 frekvencián volt fogható a csatorna.

2010-ben a Rádió 1 teljes arculatváltáson esett át, ekkortól használja a manapság ismert logóját, és a “Csak igazi mai sláger megy” szlogent. 2011-re 19 frekvencián az ország lakosságának körülbelül a felét sikerült elérniük.

A szétesés és az újraterjeszkedés

2011-ben lejártak a frekvenciákra kiadott engedélyek, így újra meg kellett pályázni azokat. Ez viszont nem várt bonyodalmakat hozott, így az engedélyek megújítása nem sikerült. A hálózat szétesett, a tulajdonosok egy része eladta az érdekeltségeit.

2016-ig több sikertelen pályázat miatt igen nehézkes volt a csatorna üzemeltetése, ám az ínséges évek után újabb sikertörténet vette kezdetét.

Új frekvenciákat szereztek és több vidéki kisebb adó is csatlakozott a hálózatba. Ekkor igazolt át az egykori Class FM-ről a Morning Show teljes stábja, ám a név használati jogát nem kapták meg, így az adás ma Balázsék néven szól.

Napjainkra a Rádió 1 ismét az egyik legismertebb és leghallgatottabb hazai rádióhálózat, ahol helyi és regionális műsorok is hallhatóak. A változatos zenei kínálat, az esti mixműsorok és a népszerű műsorvezetők is hozzájárulnak a csatorna sikeréhez.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.