Bár Magyarországon a Covid jórészt lecsengett, érdemes az elmúlt 2 év tapasztalatait felhasználni. Hiszen bármikor előfordulhat, hogy egy újabb hullámmal járó bezártságra kerül sor, vagy esetleg egy utazás miatt kell önkéntes karantéba vonulni. Ebben az esetben pár, a gyakorlatban sokaknak bevált hasznos tippel ugyanúgy kikapcsolódhatsz – anélkül, hogy bárhová is ki kellene mozdulnod.
Az unatkozás alapvetően nem egy rossz állapot, hiszen segít beindítani a kreatív gondolatokat, amik által újra szórakoztathatod magad. Ugyanakkor, ha sokáig alulingerelt állapotban maradsz – és ez egy bezárt időszakban könnyen előfordulhat –, akkor az frusztrálttá tehet. Lehet, még a motivációd is alábhagy. Emiatt fontos emlékeztetni magadat arra, hogy miért maradsz otthon a négy fal közt, valamint mi az, ami segít kikapcsolódni. Ha nehezen találod a helyed, akkor se félj kísérletezni az alábbi lehetőségekkel!

1. Virtuális teázás vagy kocsmázás

Azért, mert éppen nem találkozhatsz a barátaiddal, az nem jelenti, hogy nem is láthatod őket. A megszokott telefonos beszélgetés helyett helyezzétek át a találkozót az online térbe. Így mindenki a számára legfinomabb rágcsát fogyaszthatja és olyan italt szorongathat a kezében, amit szeret – és ha stabil az internetetek, akkor még jobban is fogjátok hallani és látni egymást, mintha egy belvárosi romkocsmába ültetek volna be. Sőt, akár izgalmas online játékokat is játszhattok közösen, Magyarországon a társasok reneszánszukat élik!

2. Menj színházba online!

A szórakoztatóipar egyes szegmensei tökéletesen alkalmazkodtak a pandémiás körülményekhez. A színházak jelenleg is tartanak élő közvezítéseket, amelyekre online jegyet foglalhatsz. Ráadásként ide ki sem kell öltöznöd, hiszen a kanapéd kényelméből élvezheted a műsort, és a mosdóhoz sem kell sorban állnod!

3. Játsz online játékokkal!

Az online elérhető fogadóirodák remek szórakozási lehetőségeket kínálnak. Amennyiben van kedvenc sportágad, amit élő közvetítésben nézhetsz, vagy éppenséggel kipróbálnád a virtuális kaszinó és póker élményt, azt egy megbízható és biztonságos platformon érdemes megtenned. A legjobb, hogy ezzel a szórakozási lehetőséggel akár nagyobb tételű nyeremény is ütheti a markodat! Ellenőrizd, hogy rendelkezik-e a megfelelő licenszekkel a platform, valamint közismert-e, mint például a lvbet.

4. Űzd el a stresszt edzéssel

A konditermek szemben a lakásod egy tágasabb része bármikor elérhető a számodra, hogy felfrissítsd a tested. Nem is kell feltétlen eszközöket vásárolnod otthonra, hogy formában tartsd magad – a literes vizespalackok remek súlyzókká változnak a kezedben. Amennyiben mégis szívesen beszereznél egy profibb felszerelést, manapság ennek sincsen akadálya, és rengeteg edző is tart otthoni virtuális edzést, akár privát órát.

5. Tervezz és rendszerezz!

Amennyiben nem találod a helyed vagy sok gondolat foglalkoztat, ezen esetekben érdemes rendet tenni magad körül. Sokaknak már az is hangulatjavító, ha a takarításon túl a lakás egy-egy részét is átrendezik. Ezzel az agy új ingerekhez jut, ami izgalommal jár.
A közérzetedet szintén javíthatod azzal, ha elkezdesz vezetni egy hangulatnaplót. Írhatod kézzel egy füzetbe, vagy letölthetsz egy applikációt a telefonodra, de abban biztos lehetsz, hogy pár hét aktív alkalmazás után sokkal jobban érteni fogod a saját működésedet. Ennek következményeként pedig sokkal jobban átlátod majd, hogy mi az, ami boldoggá tesz, és mi az, amit érdemesebb inkább elkerülnöd.

Ahogy fentebb olvashattad, az unatkozás nem feltétlen rossz dolog, de számít, hogy miként reagálsz rá. Merj kísérletezni a fenti lehetőségekkel, vagy próbálj ki új, számodra érdekes otthoni hobbikat, és hidd el – a bezártság érzés hapar eltűnik majd!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.