A nap fotója: Orangutánok lepték el London utcáit a pálmaolaj visszaszorításáért

Brit rendőrök nevetnek az Oreo központi bázisa előtt a Greenpeace aktivisták animált orangutánfiguráján.

A tüntetők arra akarják felhívni a figyelmet hogy, a kekszekben használt pálmaolaj milyen veszélyt jelent az orangutánok élőhelyére.

Az ügy előzménye, hogy az Egyesült Királyságban politikai okokra hivatkozva betiltották azt a reklámot, mely ugyanerre a problémára hívta volna fel a figyelmet. 

Fotó Chris J Ratcliffe Getty Images e1542641241439
Brit rendőrök nevetnek az Oreo központi bázisa előtt a Greenpeace aktivisták animált orangutánfiguráján / Fotó: Getty Images

Bár a kritikusok szerint ez csak az Iceland Foods marketingfogása, a tiltás ellen már 750 ezer aláírás gyűlt össze egy online petíciós oldalon. Erre reflektálva helyeztek most el több sokkolóan élethű orángutánfigurát London különböző pontjain.

Iceland’s Banned TV Christmas Advert… Say hello to Rang-tan. #NoPalmOilChristmas

You won’t see our Christmas advert on TV this year. But we want to share our ‘No Palm Oil’ story with you this Christmas. Say hello to Rang-tan.

A tervek szerint az Iceland Foods üzletek közelében fognak felbukkanni a mechanikus orangutánok.

Emellett több 10 másodperces videóval is készülnek a karácsonyi szezonra, amik az Iceland Foods pálmaolaj mentes termékeit kínálják. 

A nap fotója: Nézz be az Iparművészeti Múzeum felújításába

Chile-ben, azon belül is Santiago városában tüntetések zajlanak. Ennek oka, hogy a 24 éves Camilo Catrillancát – a rendőrség közleménye szerint – fejbe lőtték. Azt hitték a helyszínen lévő járőrök, hogy a helyi autótolvajok egyike Catrillanca. Chile miniszterelnöke, Sebastián Pinera megígérte, hogy nyomozni fognak az ügyön, és ki fogják deríteni, mi is történt valójában.

Kíváncsian várjuk, vajon elérik-e a céljaikat és sikerül-e eredményt elérni a pálmaolaj visszaszorítása érdekében, mely termelése köztudottan kapcsolatban áll a veszélyeztetett fajok kihalásával. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból