Követem Közélet Orbán migrációellenes szövetsége Salvinivel megint külföldi címlapot ért

Orbán migrációellenes szövetsége Salvinivel megint külföldi címlapot ért

Promóció

A Deutsche Welle címlapon foglalkozik azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter új, európai, migrációellenes szövetség kialakításán fáradoznak.

Promóció
- Advertisement -

A keddi milánói találkozón Orbán Viktor és Matteo Salvini kifejezésre juttatták, hogy olyan szövetséget akarnak kovácsolni, amelyik megváltoztatná az Európai Unió politikáját a menekültkérdésben. Miközben ismételten szembeszálltak az EU-val, elutasítva minden további menedékkérő felvételét.

A magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter nem rejtette véka alá egymás iránti csodálatát a meetingen. Egyesítve látják erejüket bevándorlásellenes politikájuk és az EU-val szembe helyezkedő, könyörtelen, kritikus hozzáállásuk vonatkozásában.

A két jobboldali politikus olyan páneurópai migrációellenes szövetséget szeretne létrehozni, amelyik célul tűzi az Európába irányuló bevándorlás megakadályozását Afrika és a Közel-Kelet háború sújtotta régióiból.

Salvini, a szélsőjobboldali Liga Párt vezére azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy Olaszország és Magyarország jövőbeli szövetsége “kizárja a szocialistákat és a baloldalt”. “Egyúttal “visszahozza középre azokat az értékeket és azt az identitást”, amit a pártjaik képviselnek.

Közel vagyunk a történelmi változáshoz a kontinens egészét érintően

– tette hozzá Salvini.

Orbán közben felszólította az Európai Néppártot, az Európai Parlament legnagyobb politikai csoportját, melynek a Fidesz is tagja, hogy keményvonalas álláspontot foglaljon el a bevándorlás ellen.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter nem engedi kikötni a menekülteket megmentő hajókat / Fotó: EPA / Reuters

Orbán “hősömként és társamként” hivatkozott Salvinire, amiért az visszafordítja a menekülteket mentő hajókat. A hivatkozás pedig az, hogy ezek a lépések kulcsfontosságúak Európa biztonsága szempontjából.

Magyarország bebizonyította, hogy a menekülteket meg lehet állítani szárazföldön. És ez az, ahol Salvini küldetése kezdődik: (Olaszországnak) meg kell mutatnia, hogy a menekülteket a tengeren is meg lehet állítani   

– mondta hazánk kormányfője.

Körülbelül ezer tüntető gyűlt össze Milánó utcáin, hogy Orbán látogatása ellen tiltakozzanak. “Nem akarjuk Orbán vízióját Európáról” – mondta Emanuele Fiano, szocialista EP-képviselő.

Orbán Salvini barátjának hívja magát, de ha arra kerül sor, hogy menekülteket fogadjon be háború sújtotta országokból, akkor becsukja az ajtót  

– tette hozzá Fiano.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3