Hogy miről szólt Orbán Viktor magyar miniszterelnöke hétvégéje? Nem kell kutakodni, ő maga osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán: labdarúgás és kereszténység.

Mit ajánlj a miniszterelnök?

A közösségi médiában leginkább felvágnak a felhasználók – menő étterem, nyaralás, ahol jártak –, de olykor ismeretterjesztés és ajánlás is áll a funkciók között. Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétvégi teendőiről való bejegyzéséről nehéz eldönteni, mi állhat a háttérben. Ezúttal nem a koronavírus-járványról számolt be, és nem is a kovászos uborka létéről, hanem könyveket ajánlott.

Orban Viktor Konyv Labdarugas Es Tudomany
/ Fotó: Orbán Viktor Hivatalos Facebook-Oldala

Egyik sem tűnik könnyű olvasmánynak, de tökéletesen belesimul a miniszterelnök érdeklődési körébe. A könyvek ugyanis a foci és a kereszténység témáját járják ugyanis körbe.

Foci és kereszténység

Labdarúgás és tudomány című kötet a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem kiadásában jelent meg, az akadémia honlapja „a jövő könyveként” harangozta be, az pedig minden focirajongó magyar állampolgárt megnyugtathat, hogy „a kiadvány célja, hogy biztos alapot adjon a magyar labdarúgás tudományos igényű fejlesztéséhez.”

Orbán Viktor

89. Hétvégi olvasmány // 89. This weekend’s reading list

A másik könyv méretében kisebb, merítésében azonban sokkal nagyobb. Gaál Botond kötetének íme ugyanis Keresztyén értékek az európai kultúrában, alcímében pedig azt ígéri, hogy „földrészünk szellemi örökségének történeti áttekintését” adja keresztyén szempontból. Szerzője pedig a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológiai Tanszékének nyugalmazott professzora.

A Fidesz az egyetlen párt, amely nem volt hajlandó emlékezni Trianonra

Vajon emlékeznek-e még arra a Fidesz hívei – határokon innen és túl -, hogy Orbán Viktor és a Fidesz 1990. június 4-én kivonult a parlamenti ülésteremből a trianoni megemlékezés egyperces néma gyászszünete alatt? A korabeli parlamenti jegyzőkönyvbe aznap a következőket jegyezték fel, írja a Hírklikk: „Elnök: Tisztelt Képviselőtársaim!

Nem teljesen egyértelmű, hogy ezen könyveket ajánlja-e Orbán. Mi nemrég 10 olyan kötetre hívtuk fel a figyelmet, amely jobban megérthetik a rasszizmust. Ez olyan némileg kiesik a magyar miniszterelnök pixéséből, de mindenképpen ajánljuk figyelmetekbe.

Orbán a Trianon 100. évfordulója alkalmából, a hétvége előtt a Centenáriumi Turulszobrot avatta fel, ahol természetesen beszédet is intézett a jelenlévőkhöz – és a hiányzó ellenzéknek is üzent.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.