Örkény István drámaírói ösztöndíj néven pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum fiatal drámaírók részére.

40 év alatti drámaírók munkáit várják

Az Örkény István drámaírói ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, és lehetőséget adjon fiatal pályakezdő drámaíróknak, akik már irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolták vonzódásukat a műfajhoz. A pályázatra 1981. január 1-jét követően született drámaírók jelentkezhetnek, akik nem részesülnek más központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban.

Orkeny Istvan Dramairoi Osztondij Pim Petofi Irodalmi Muzeum Palyazat
/ Fotó: Színház.org

Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

Még publikálatlan műveket várnak

Az ösztöndíjat egy teljes, új színdarab tervével lehet megpályázni, amelyet az ösztöndíj elnyerése előtt nem publikáltak. A kiírás szerint PhD-témával nem lehet pályázni.

Az ösztöndíj időtartama 12 hónap, az ösztöndíj összege bruttó 200 ezer forint havonta. A pályázatok beadási határideje február 15. – írja a PIM közleménye.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet