Tizenkét produkciót közvetít decemberben az Örkény Színház

Tizenkét produkciót láthat streamelve decemberben az Örkény István Színház közönsége. Az évet rendhagyó szilveszteri műsorral zárja a társulat.

A legújabb bemutatók online

A streamelt produkciók között megtalálhatók a legújabb bemutatók, az Andromakhé, a Kiváló dolgozók, a Zűrzavar 2045 és a ’84. Továbbá régebbi népszerű előadásaik – A lélek legszebb éjszakája, az Édes Anna, az Azt meséld el, Pista!, A hattyú, az Anyám tyúkja 1. és 2., a Diggerdrájver, a Csoda és Kósza – is helyet kaptak a programban.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A nézők igényeit figyelembe véve decemberben az esti streamelt előadások a megszokott 7 óra helyett 8 órakor kezdődnek. Ez alól kivétel a Csoda és Kósza, amelyre este 7-kor és délután 3-kor várják a nézőket – áll az Örkény Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Sztrímház az egész világ

Az Örkény Színház kiépítette saját stream-stúdióját, és megkezdte előadásai rendszeres online közvetítését. Az Örkény Színház előadásait 8 kamerával közvetítik. A színház minden esetben arra törekszik, hogy streamelt előadásaival túllépjen a színházi közvetítések megszokott keretein. A szokatlannak számító kamerapozícióknak köszönhetően a néző nem csak azt érezheti, hogy közelebb van a színpadhoz, mint hogyha a nézőtéren ülne, hanem sokszor azt az élményt élheti át, mintha ő maga is a színpadon lenne. Létezik olyan előadás, ahol a nézők két kamerakép közül választhatnak, vagyis egy élőben vágott ajánlat mellé másik nézetre is klikkelhetnek.

A streamelt előadások minden esetben élő közvetítések, megőrizve a színházélmény jelenidejűségét. A közvetítések megfelelő internetkapcsolat mellett Magyarországon és a határokon kívül is bárhonnan, bármilyen eszközön elérhetők.

Mint írják, mostantól az eSzínház felületén nemcsak jegyvásárlásra, de streamjegyek ajándékozására is van lehetőség. Az évet rendhagyó szilveszteri műsorral zárja a színház, amelyben a társulat tagjai pályájuk emlékezetes pillanatairól mesélnek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból