Az oroszoknak 20 éve nem használt mobiltelefonokhoz kell fordulniuk, mivel saját okostelefonok és operációs rendszerek gyártására tett kísérleteik csúnyán „kudarcot vallottak”.

Amint az orosz csapatok csaknem egy éve betették a lábukat Ukrajnába, a Google és az Apple technológiai óriáscégek minden szolgáltatásukat kivonták az országból. Bár a már megvásárolt és ott üzembe helyezett telefonok továbbra is működni fognak, minden kapcsolódó szolgáltatást és szoftverfrissítést leállítottak vagy töröltek, írja a DailyStar.

Ez pánikba ejtette a tisztviselőket, és az országban működő technológiai zsenik megpróbálták saját operációs rendszereiket és telefonjaikat létrehozni – és most arról számoltak be, hogy a próbálkozások rosszul sültek el.
A Putyin-párti Moszkovskij Komszomolec vizsgálata szerint az oroszok most olyan régi telefonokhoz fordulnak, mint például a Nokia 3210s stb., amelyek mindenféle valódi operációs rendszer nélkül működnek. Ezt az Állami Duma Gazdaságpolitikai Bizottságának elnökhelyettese, Artem Kirjanov is megerősítette.

Bár Oroszországnak voltak már korábbi kísérletei a saját gyártású operációs rendszerekre, ezek mind veszteségesek voltak. Például a Rostec elnevezésű mobiltelefonból 14 ezer darabot gyártottak le, de csupán 400-at sikerült értékesíteniük.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet