Egy feltételezett orvvadász holttestét találták a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban, vélhetően elefánt ölte meg.

Orvvadászat nyomait keresték, holttestet találtak

Az ABC News is írt a nemzeti park bejegyzéséről, amiben közölték, emberi maradványokra bukkantak az orvvadászat nyomainak követése közben. Az elhunyt személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, csak hogy az áldozat feltételezhetően orvvadász volt.

A Kruger Nemzeti Park közleményében kiemelte, a park területén illegális és veszélyes a vadászat, a szabályszegők az életüket és szabadságukat kockáztatják.

A Kruger Nemzeti Park nyolc év alatt az orrszarvúi 60 százalékát elvesztette az illegális vadászat miatt

Dél-Afrika legnagyobb vadrezervátumában az orrszarvúak illegális levadászása hatalmas problémát jelent, az állomány az elmúlt nyolc évben hatvan százalékkal csökkent. Dél-Afrikában 2020 első felében 166 orrszarvút ejtettek el, ennek több, mint felét a Kruger Nemzeti Park területén, emelte ki a 24.hu.

Az orvvadászat elleni küzdelem jegyében a nemzeti parkban megnövelték a járőrök számát, az orvvadászok elkapása érdekében kutyákat és fejlett felderítő technológiákat is használnak. Az intézkedéseknek meg van az eredménye, az elmúlt hónapokban 30 százalékkal megnőtt a letartóztatott orvvadászok száma.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet