Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje nem került fel a nemzetközi filmek kategóriájában Oscar-díjra esélyes alkotások szűkített listájára.

93 / 15

Az amerikai filmakadémia kedd éjjel hozta nyilvánosságra a végleges listát, amelyre idén 15 filmet válogattak be, felkerült többek között a Még egy kört mindenkinek című dán film Thomas Vinterberg rendezésében, Agnieszka Holland Sarlatán című cseh filmje, az orosz Dorogije továriscsi, Andrej Koncsalovszkij alkotása, valamint Alexander Nanau Colectiv című román dokumentumfilmje, amely az egész estés dokumentumfilmek szűkített listáján is szerepel.

Horvat Lili Felkeszules Meghatarozatlan Ideig Tarto Egyuttletre
Stork Natasa Horvát Lili Felkészülés Meghatározatlan Ideig Tartó Együttlétre Című Filmjében / Fotó: Dömölky Dániel

A versenyben maradt nemzetközi filmek között van még a bosnyák, a chilei, a francia, a guatemalai, a hongkongi, az iráni, az elefántcsontparti, a mexikói, a norvég, a tajvani és a tunéziai nevezés. Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje azonban a végleges listáról lemaradt. A film a romantikus dráma és a pszichothriller műfaji elemeinek ötvözésével meséli el egy nagy szerelem történetét. Főhősét, az Amerikából hazatérő idegsebésznőt Stork Natasa alakítja.

Horvát Lili nem csügged

Az idei Oscar-versenybe rekordszámú, 93 filmet neveztek a legjobb nemzetközi film kategóriájában. Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kedd éjjel a legjobb egész estés dokumentumfilm, a legjobb rövid dokumentumfilm, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb élőszereplős rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában is kihirdette szűkített listáját.

Kapcsolódó cikk

Bár az Oscar idén nem opció, Horvát Lili nem panaszkodhat. Alkotása díjakat söpört be Philadelphiától kezdve a Velencei filmfesztiválig és olyan neves lapok emelik piedesztálra, mint az LA Times. Az Oscar-jelöléseket március 15-én hozzák nyilvánosságra. A 93. Oscar-díjátadó gálát pedig április 25-ére tervezik a Los Angeles-i szervezők.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet