A 94. Oscar-díjátadó egy három felvonásos műsor lesz, minden órában más házigazdával, amelynek célja szélesebb közönség bevonzása és a televíziós közvetítés vezetésének megosztása.

Három műsorvezető-mentes díjátadó után idén hárman is lesznek

Három évnyi házigazda nélküli Oscar-díjátadó után a több műsorvezetőre épülő stratégia segít kezelni a potenciális házigazdák legnagyobb elrettentő tényezőit – a hosszadalmas műsorra való felkészülés időigényességét és a műsorvezetőre nehezedő nagy nyomást. A terv lehetőséget ad az Akadémiának arra is, hogy olyan műsorvezetőket vegyen fel, akik különböző demográfiai csoportokat vonzanak a lobogó ABC televíziós közvetítésbe, írja a The Hollywood Reporter.

A 94. Oscar-díjátadót március 27-én a hollywoodi Dolby Színházból élőben közvetítik. A jelöltekről ebben a cikkben írtunk.

A műsorvezetőknek nincs hatalmuk a jelöltek vagy az általuk okozott viták felett, és néha az Oscar-gála házigazdája hálátlan szerepnek tűnhet. 2016-ban Chris Rock vezette a show-t, 2017-ben és 2018-ban pedig Jimmy Kimmel vállalta el a feladatot.

A különböző házigazdákkal szeretnének javítani az Oscar-gála nézettségén

2019-ben Kevin Hart komikus lemondott a posztjáról, amikor régi homofób tweetjei újra előkerültek, és miután vita robbant ki az ügyből, kevés előadó akarta elvállalni a szerepet, ami arra késztette az Akadémiát, hogy házigazda nélkül maradjon. A 2019-es műsorvezető nélküli Oscar-díj közönsége Kimmel 2018-as tévéadásáról 29,56 millióra nőtt, majd 2020-ban 23,64 millióra, majd tavaly 10,40 millióra esett vissza.

A tavalyi televíziós közvetítés producerei –  Steven Soderbergh, Stacey Sher és Jesse Collins – megvalósították a több műsorvezetős ötlet egy változatát, mivel egyes műsorvezetők nagyobb szerepet játszottak, mint egy kategória és győztes kihirdetése. Regina King például azzal nyitotta meg az unortodox showt, hogy monológot tartott a faji igazságosságról, a világjárványról és arról, hogy az Oscar-gála hogyan kezeli a COVID-19 protokollokat.

A műsorvezetőknek nem csak az ideges jelölteket, de az otthon ülő nézőket is le kell kötnie. Ez azért sem egyszerű feladat, mert a pandémiának köszönhetően a legjobb filmre jelöltek közül keveset láthattak széles körben, és nincs olyan közkedvelt film a jelöltek között, mint a Gyűrűk Ura, amely 2004-ben a történelem legnagyobb Oscar-díjátadó közönségét vonzotta 46 millió nézővel.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet