Az elmúlt évtizedek örvendetes trendje, hogy egyre nagyobb hangsúly helyeződik az egészséges életmódra. Része ennek az egészségtudatos táplálkozás, a mozgás áldásos hatásainak felismerése és beépülése a köztudatba, illetve a mentális egészség fontosságának felfedezése.
Azonban vannak további kevésbé ismert, ámde nem kevésbé fontos összetevői annak, hogy egészségesen töltsük mindennapjainkat. Ilyen például, hogy a szervezetünk minél kevésbé legyen kitéve káros környezeti hatásoknak, és hogy tiszta, kórokozó- és vegyszermentes élettérben élhessünk.

Az éltető levegő veszélyeket is rejthet

A levegőben lévő szennyeződések, kórokozók olyan aprók, hogy szabad szemmel észrevehetetlenek, de életünkre gyakorolt hatásuk sokkal jelentősebb lehet puszta méreteiknél.

Amikor egy alapos takarítás, szellőztetés után mélyet szippantunk a lakás tisztának vélt levegőjéből, valójában még nagyon messze vagyunk attól, hogy vírusoktól, baktériumoktól, penészgombáktól vagy akár atkáktól megtisztított levegőt tudhassunk magunkénak.

A hagyományos módszereket figyelembe véve nagyon nehéz, ha éppenséggel nem lehetetlen kihívás lenne mindezektől megtisztítani a helyiség levegőjét, de szerencsére az OZONEGENERATOR.HU webáruházban találunk olyan megoldásokat, amelyekkel a klasszikus takarítás hatékonysága egyszerűen felturbózható.

Ha már szóba került a tisztaság, akkor érdemes még azt is számba venni, hogy egy klasszikus takarítás alkalmával micsoda tisztítószer mennyiségre van szükség és ezek a kemikáliák felhasználásuk esetén bizony mind részei lesznek lakásunk, vagy éppen irodánk belterének, levegőjének és így előbb-utóbb a szervezetünknek is.

Egy kiváló módszer az ózonos fertőtlenítés

Az ózongenerátor használatával történő kezelés semmiféle vegyszert nem használ, hanem zseniális módon a helység levegőjéből kivont oxigént alakítja ózonná, mely ha találkozik bármiféle mikroorganizmussal, oxidálja, így elpusztítja azt. Az az ózon, ami pedig már nem talál elpusztítandó kórokozót, penész spórát, szagmolekulát, idővel visszaalakul teljesen ártalmatlan, sőt éltető oxigénné.

Mindezt olyan hatékonysággal teszi, hogy a közismerten kiváló kórokozóölő és fertőtlenítő hatású klór messze elbújhat az ózon mögött, hiszen ez utóbbi ötvenszer hatékonyabb fertőtlenítés szempontjából. Gáz halmazállapota miatt bejárja az egész szoba vagy épp egy autó zeg-zugait is.

Amire figyelni kell

Fontos, hogy az ózonos higiéniai eljárás zárt térben működik, de nem szükséges a légmentes zárás, a csukott ajtók, ablakok már eléggé hatékonnyá teszik a működést. Az ózonkezelés időtartama függ a készülék típusától és a kezelt helyiség nagyságától.

A művelet rendkívül egyszerű, hiszen a készülék bekapcsolása és a megfelelő idő beállítása után csak el kell hagyni a helyiséget és a berendezésre bízhatjuk a többit. Viszont rendkívül fontos és nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy működés közben semmilyen élőlény sem tartózkodhat a helyiségben, még növények sem.

A beállított idő lejárta után szükséges még időt hagyni az ózon lebomlására és egy szellőztetést követően készen is van a teljes körű ózonos fertőtlenítés, szagtalanítás.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.