Az elmúlt évtizedek örvendetes trendje, hogy egyre nagyobb hangsúly helyeződik az egészséges életmódra. Része ennek az egészségtudatos táplálkozás, a mozgás áldásos hatásainak felismerése és beépülése a köztudatba, illetve a mentális egészség fontosságának felfedezése.
Azonban vannak további kevésbé ismert, ámde nem kevésbé fontos összetevői annak, hogy egészségesen töltsük mindennapjainkat. Ilyen például, hogy a szervezetünk minél kevésbé legyen kitéve káros környezeti hatásoknak, és hogy tiszta, kórokozó- és vegyszermentes élettérben élhessünk.

Az éltető levegő veszélyeket is rejthet

A levegőben lévő szennyeződések, kórokozók olyan aprók, hogy szabad szemmel észrevehetetlenek, de életünkre gyakorolt hatásuk sokkal jelentősebb lehet puszta méreteiknél.

Amikor egy alapos takarítás, szellőztetés után mélyet szippantunk a lakás tisztának vélt levegőjéből, valójában még nagyon messze vagyunk attól, hogy vírusoktól, baktériumoktól, penészgombáktól vagy akár atkáktól megtisztított levegőt tudhassunk magunkénak.

A hagyományos módszereket figyelembe véve nagyon nehéz, ha éppenséggel nem lehetetlen kihívás lenne mindezektől megtisztítani a helyiség levegőjét, de szerencsére az OZONEGENERATOR.HU webáruházban találunk olyan megoldásokat, amelyekkel a klasszikus takarítás hatékonysága egyszerűen felturbózható.

Ha már szóba került a tisztaság, akkor érdemes még azt is számba venni, hogy egy klasszikus takarítás alkalmával micsoda tisztítószer mennyiségre van szükség és ezek a kemikáliák felhasználásuk esetén bizony mind részei lesznek lakásunk, vagy éppen irodánk belterének, levegőjének és így előbb-utóbb a szervezetünknek is.

Egy kiváló módszer az ózonos fertőtlenítés

Az ózongenerátor használatával történő kezelés semmiféle vegyszert nem használ, hanem zseniális módon a helység levegőjéből kivont oxigént alakítja ózonná, mely ha találkozik bármiféle mikroorganizmussal, oxidálja, így elpusztítja azt. Az az ózon, ami pedig már nem talál elpusztítandó kórokozót, penész spórát, szagmolekulát, idővel visszaalakul teljesen ártalmatlan, sőt éltető oxigénné.

Mindezt olyan hatékonysággal teszi, hogy a közismerten kiváló kórokozóölő és fertőtlenítő hatású klór messze elbújhat az ózon mögött, hiszen ez utóbbi ötvenszer hatékonyabb fertőtlenítés szempontjából. Gáz halmazállapota miatt bejárja az egész szoba vagy épp egy autó zeg-zugait is.

Amire figyelni kell

Fontos, hogy az ózonos higiéniai eljárás zárt térben működik, de nem szükséges a légmentes zárás, a csukott ajtók, ablakok már eléggé hatékonnyá teszik a működést. Az ózonkezelés időtartama függ a készülék típusától és a kezelt helyiség nagyságától.

A művelet rendkívül egyszerű, hiszen a készülék bekapcsolása és a megfelelő idő beállítása után csak el kell hagyni a helyiséget és a berendezésre bízhatjuk a többit. Viszont rendkívül fontos és nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy működés közben semmilyen élőlény sem tartózkodhat a helyiségben, még növények sem.

A beállított idő lejárta után szükséges még időt hagyni az ózon lebomlására és egy szellőztetést követően készen is van a teljes körű ózonos fertőtlenítés, szagtalanítás.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk