Palkovics László szerződése szerint évente két publikációt kellett volna leadni az Magyar Tudományos Akadémiának, amelyet havi 800 ezer forinttal honoráltak. Azonban a Magyar Narancs kutatása szerint ezt nem tette meg. És persze megkapta évekig a tiszteletdíjat.

Palkovics Lászó, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter, nem teljesítette kötelezettségét az MTA fel. Évi két publikációt kellett volna leadni az akadémikusnak. A tiszteletdíjat viszont megkapta az MTA-tól és az SZTAKI-tól, amely intézmény kivéreztetését maga vezényli le, írja a Magyar Narancs.

Tehát így évekig havi 800 ezer forintos fizetést vett fel a Magyar Tudományos Akadémia és az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (SZTAKI) jóvoltából.

Mint felkutatta a lap, Palkovics László 2006-ban lett az MTA levelező, 2013-ban pedig rendes tagja. Emellett 2000-től az SZTAKI munkatársa.

Schwarcz Sándor Az Első Magyar Szívátültetett. 2017.01.03 Fotó Csudai Sándor 1
Palkovics László, Innovációs És Technológiai Minisztériumot Vezető Miniszter / Fotó: Mti

Utoljára 2014-ben publikált. Rendes tagként havi 455 ezer forintot tehetett zsebre, az SZTAKI-s munkáért pedig 800-ra rúgott ez az összeg, amelyet 2018 júniusáig kapott. Ekkortól már nem áll szerződéses kapcsolatban.

“Annyira gyávák vagyunk, hogy velünk bármit meg lehet csinálni”

Az emlékülést novemberben tartották volna, ám nem lehet tudni, végül mikor kerülhet sor rá – ha egyáltalán sor kerülhet rá. Az elmondások szerint a “feszültségek és áthallások” jelentenek problémát; ez a tudomány területén nem számít éppen elfogadható érvnek, a politika terepén viszont annál inkább releváns. – nyilatkozta névtelenül egy akadémikus a hvg.hu-nak.

Azonban az Átlátszó által kikért dokumentumokból kiderül, hogy utóbbi, 800 ezer forintos munkájának feltétele évi két publikáció lett volna. A szerződés 2000-ben kelt. Ha 2014-ben publikát utoljára, és 2018 nyaráig kapta a pénzt az SZTAKI-tól, akkor három és fél évig úgy utalták el az összeget neki, hogy nem teljesítette a kritériumokat.

(2014-től már EMMI-államtitkárként dolgozott, kutatást nem végezhetett, de a fizetését megkapta és fel is vette az SZTAKI-tól – ez a vagyonnyilatkozatában is szerepel).

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.