Ebben a bejegyzésben a párásítás, konkrétabban fogalmazva a cédrussal és levendulával történő párásítás kapja a főszerepet. Vagyis arról lesz, hogy miként gyakorolhatunk pozitív hatást a testre, szellemre és lélekre úgy, ha cédrussal és levendulával párásítjuk a környezetünket. Ezenfelül ki fogunk térni az optimális páratartalom fenntartásának a fontosságára is, remélhetőleg ezzel is érzékeltetve, mennyire fontos kérdésekről is van szó tulajdonképpen.

A párásítás jótékony hatása az otthon közegére és levegőjére

A páratartalom optimális szinten tartása mindenképp kedvező hatást gyakorol az otthonban uralkodó levegő minőségére.
A túlzottan száraz és párátlan levegőt belélegezve ugyanis a nyálkahártya kiszárad, akár tartós légúti megbetegedésekhez vezetve.

Ennek tudjuk elejét venni azzal, ha rendszeresen gondoskodunk a párásításról. Ennek egyébként vannak különféle házi praktikái. Ugyanakkor a tartós és tényleges eredmények biztosítása végett még jobb, ha ezt a megfelelő párásító eszközök segítségével végezzük el. Pláne úgy, hogy közben még az illatosításról is gondoskodunk.

Miért lehet előnyös megoldás különféle illatokat bevetni a párásításnál?

Ezzel olyan hatást tudunk kelteni, mintha hirtelen a megszokott otthoni környezet helyett valahol a természet nyugtató lágy ölén találnánk magunkat. Úgy is fogalmazhatunk akár, hogy egyszerre két legyet is ütünk.
Merthogy egyrészt gondoskodunk róla, hogy a lakásban uralkodó páratartalom tartós jelleggel a megfelelő tartományban legyen. Még jobb, hogy mindezt a korszerű párásító eszközök segítségével úgy tudjuk megoldani, hogy gyakorlatilag a készülék működését nem is igazán vesszük észre.
Csakis a jótékony hatást fogjuk érzékelni, méghozzá kellemes illatok kíséretében. Mondanunk sem kell persze azt, hogy mennyivel másabb lehet ennek köszönhetően az otthoni légkör. Ami ugyebár nemcsak az egészségre, hanem a kedélyállapotra is kedvező hatást gyakorolhat.

Ha cédrussal és levendulával párásítunk, annak a következő jótékony hatásai lehetnek

A cédrus, valamint a levendula is olyan aromának számít, amit egész bátran érdemes lehet alkalmazni a párásítás céljából. Méghozzá azért, mert ezeket a kellemes illatokat belélegezve nemcsak a test, hanem az elme is egyfajta jótékony kezelésben részesül.
A cédrus és a levendula ugyanis nyugtató, egyfajta relaxációt segítő hatást gyakorolhat a szervezetre. Segít kiegyensúlyozottnak maradni még olyan élethelyzetekben is, amikor a fokozott munkatempó és mennyiség, a stressz vagy az egyéb nehezítő körülmények miatt nehezebb kikapcsolni és feltöltődni.
A cédrussal és levendulával megoldott párásítás gyakorlatilag úgy fog kellemes hatást gyakorolni ránk, hogy igazából egész nyugodtan tehetjük a dolgunkat otthon, illetve pihenhetünk, ahogy az nekünk kényelmes.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!