Ezért lehet kiváló ötlet cédrussal és levendulával párásítani

Ebben a bejegyzésben a párásítás, konkrétabban fogalmazva a cédrussal és levendulával történő párásítás kapja a főszerepet. Vagyis arról lesz, hogy miként gyakorolhatunk pozitív hatást a testre, szellemre és lélekre úgy, ha cédrussal és levendulával párásítjuk a környezetünket. Ezenfelül ki fogunk térni az optimális páratartalom fenntartásának a fontosságára is, remélhetőleg ezzel is érzékeltetve, mennyire fontos kérdésekről is van szó tulajdonképpen.

A párásítás jótékony hatása az otthon közegére és levegőjére

A páratartalom optimális szinten tartása mindenképp kedvező hatást gyakorol az otthonban uralkodó levegő minőségére.
A túlzottan száraz és párátlan levegőt belélegezve ugyanis a nyálkahártya kiszárad, akár tartós légúti megbetegedésekhez vezetve.

Ennek tudjuk elejét venni azzal, ha rendszeresen gondoskodunk a párásításról. Ennek egyébként vannak különféle házi praktikái. Ugyanakkor a tartós és tényleges eredmények biztosítása végett még jobb, ha ezt a megfelelő párásító eszközök segítségével végezzük el. Pláne úgy, hogy közben még az illatosításról is gondoskodunk.

Miért lehet előnyös megoldás különféle illatokat bevetni a párásításnál?

Ezzel olyan hatást tudunk kelteni, mintha hirtelen a megszokott otthoni környezet helyett valahol a természet nyugtató lágy ölén találnánk magunkat. Úgy is fogalmazhatunk akár, hogy egyszerre két legyet is ütünk.
Merthogy egyrészt gondoskodunk róla, hogy a lakásban uralkodó páratartalom tartós jelleggel a megfelelő tartományban legyen. Még jobb, hogy mindezt a korszerű párásító eszközök segítségével úgy tudjuk megoldani, hogy gyakorlatilag a készülék működését nem is igazán vesszük észre.
Csakis a jótékony hatást fogjuk érzékelni, méghozzá kellemes illatok kíséretében. Mondanunk sem kell persze azt, hogy mennyivel másabb lehet ennek köszönhetően az otthoni légkör. Ami ugyebár nemcsak az egészségre, hanem a kedélyállapotra is kedvező hatást gyakorolhat.

Ha cédrussal és levendulával párásítunk, annak a következő jótékony hatásai lehetnek

A cédrus, valamint a levendula is olyan aromának számít, amit egész bátran érdemes lehet alkalmazni a párásítás céljából. Méghozzá azért, mert ezeket a kellemes illatokat belélegezve nemcsak a test, hanem az elme is egyfajta jótékony kezelésben részesül.
A cédrus és a levendula ugyanis nyugtató, egyfajta relaxációt segítő hatást gyakorolhat a szervezetre. Segít kiegyensúlyozottnak maradni még olyan élethelyzetekben is, amikor a fokozott munkatempó és mennyiség, a stressz vagy az egyéb nehezítő körülmények miatt nehezebb kikapcsolni és feltöltődni.
A cédrussal és levendulával megoldott párásítás gyakorlatilag úgy fog kellemes hatást gyakorolni ránk, hogy igazából egész nyugodtan tehetjük a dolgunkat otthon, illetve pihenhetünk, ahogy az nekünk kényelmes.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból