Sokszor érnek véget a párkapcsolatok csalódással, de mégsem szabad elkeseredni, hiszen ezekből is tanulhatsz valamit.

Minden korábbi kapcsolatunkból tanulhatunk valamit

Az élet ugyanúgy kiszámíthatatlan, mint a szerelem, de a tapasztalataink segíthetnek abban, hogy megértsük, és leszámoljunk az illúzióinkkal. A zátonyra futott párkapcsolatok  megtaníthatnak olyan dolgokra, amelyekkel sikeresen veheted az újabb kapcsolataid nehézségeit.

Tonkrement Parkapcsolat
A Legtöbb Párkapcsolat Kudarccal Végződik / Fotó: Pixabay

Jobban megismerheted a másikat és saját magadat is. Nézzük meg, melyek azok, amelyeket meg kellett volna már tanulnod korábbi kapcsolataid kudarcaidból:

Senki sem tökéletes, még te sem

via GIPHY

Ha eddig a tündérmesékbe illő, romantikus filmekből megismert kapcsolatokat kerested, akkor irány a mozi! Nem törekedhetsz arra, hogy a kapcsolatod teljesen hibátlan legyen, hiszen az emberi természetet nem lehet megváltoztatni. Ha az illúziókat kergeted, akkor egy idő után saját személyiséged is elvész.

Senki kedvéért ne változz meg

via GIPHY

A legfontosabb hogy megértsd, hogy nem kell megváltoznod egy kapcsolat kedvéért. Persze egy kapcsolatban meg kell hoznod néhány áldozatot, amely végül arra késztet, hogy fejlődjön az életed is. De nem kell erőltetni, és minden áron ragaszkodni hozzá. Ha csak azért akarsz megváltozni, hogy a kapcsolatod jobb legyen az előbb-utóbb stresszhez vezet.

Szeress, de ne légy megszállottja a másiknak

via GIPHY

A szerelem érzése jó dolog, de ha valakinek a megszállottjává válsz, az a lelki egészséged rovására megy. Ha rátelepszel a másikra és kontrollálni akarod minden lépését, előbb-utóbb a kapcsolat rovásra megy majd. Ne engedd, hogy a szerelem megszállottsággá alakuljon!

Tedd félre az egódat

via GIPHY

A kapcsolat legnagyobb ellensége az egó. Sokszor büszkeségből követünk el hibákat. Ha mindenáron a saját érdekedet és büszkeségedet akarod érvényesíteni a párkapcsolatban, akkor az hamarosan szakításhoz fog vezetni.

Minden partnerkapcsolat más

via GIPHY

Minden párkapcsolat valami újat tanít meg nekünk. Ami a legfontosabb, hogy minden kapcsolat más és egyedi, mint ahogy két egyforma ember sem létezik. Ami az egyik kapcsolatban nem működött, az egy másik együttlét során lehet sikeres.

Köszönjük, ETimes!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet