Sokszor érnek véget a párkapcsolatok csalódással, de mégsem szabad elkeseredni, hiszen ezekből is tanulhatsz valamit.

Minden korábbi kapcsolatunkból tanulhatunk valamit

Az élet ugyanúgy kiszámíthatatlan, mint a szerelem, de a tapasztalataink segíthetnek abban, hogy megértsük, és leszámoljunk az illúzióinkkal. A zátonyra futott párkapcsolatok  megtaníthatnak olyan dolgokra, amelyekkel sikeresen veheted az újabb kapcsolataid nehézségeit.

Tonkrement Parkapcsolat
A Legtöbb Párkapcsolat Kudarccal Végződik / Fotó: Pixabay

Jobban megismerheted a másikat és saját magadat is. Nézzük meg, melyek azok, amelyeket meg kellett volna már tanulnod korábbi kapcsolataid kudarcaidból:

Senki sem tökéletes, még te sem

via GIPHY

Ha eddig a tündérmesékbe illő, romantikus filmekből megismert kapcsolatokat kerested, akkor irány a mozi! Nem törekedhetsz arra, hogy a kapcsolatod teljesen hibátlan legyen, hiszen az emberi természetet nem lehet megváltoztatni. Ha az illúziókat kergeted, akkor egy idő után saját személyiséged is elvész.

Senki kedvéért ne változz meg

via GIPHY

A legfontosabb hogy megértsd, hogy nem kell megváltoznod egy kapcsolat kedvéért. Persze egy kapcsolatban meg kell hoznod néhány áldozatot, amely végül arra késztet, hogy fejlődjön az életed is. De nem kell erőltetni, és minden áron ragaszkodni hozzá. Ha csak azért akarsz megváltozni, hogy a kapcsolatod jobb legyen az előbb-utóbb stresszhez vezet.

Szeress, de ne légy megszállottja a másiknak

via GIPHY

A szerelem érzése jó dolog, de ha valakinek a megszállottjává válsz, az a lelki egészséged rovására megy. Ha rátelepszel a másikra és kontrollálni akarod minden lépését, előbb-utóbb a kapcsolat rovásra megy majd. Ne engedd, hogy a szerelem megszállottsággá alakuljon!

Tedd félre az egódat

via GIPHY

A kapcsolat legnagyobb ellensége az egó. Sokszor büszkeségből követünk el hibákat. Ha mindenáron a saját érdekedet és büszkeségedet akarod érvényesíteni a párkapcsolatban, akkor az hamarosan szakításhoz fog vezetni.

Minden partnerkapcsolat más

via GIPHY

Minden párkapcsolat valami újat tanít meg nekünk. Ami a legfontosabb, hogy minden kapcsolat más és egyedi, mint ahogy két egyforma ember sem létezik. Ami az egyik kapcsolatban nem működött, az egy másik együttlét során lehet sikeres.

Köszönjük, ETimes!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.