Idén rendhagyó módon tartják meg a Petőfi Zenei Díj átadóját

A hagyományos nyári időpont helyett január 23-án a Duna Televízió kétórás showműsorában adják át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat.

5. Petőfi Zenei Díj

A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át.

horvath charlie
Horváth Charlie / Fotó: Jegy Most

Vírusmentes körülmények között 2016-os alapítása óta a VOLT, majd a STRAND Fesztivál ad otthont Magyarország egyik lerangosabb zenei díjátadójának. Az országos rádió és tévé nevével fémjelzett Petőfi Zenei Díjakat hagyományosan minden évben tízezres közönség előtt, élő adásban adták át, 2020-ban azonban, mint minden fesztivál, a STRAND, és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj gálája is elmaradt. Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója eképpen nyilatkozott a rendkívüli helyzetről:

Kerestük a legjobb megoldást arra, hogy méltó körülmények között pótoljuk a 2020-as Petőfi Zenei Díjat, végül a VOLT Produkció szervezőcsapatával közösen döntöttünk úgy, hogy biztonságos körülmények között, stúdióban rendezzük meg a gálát azzal az elvárással, hogy a megszokott színvonalat és kínálatot vigyük képernyőre. Január 23-án a Duna Televízió főműsoridőben tűzi műsorára az idei gálát.

A kétórás showban kilenc kategóriában hirdetik ki a 2020-as év legjobbjait. Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója elmondta, a nomináltakat a Petőfi Rádió egy éves játszási listája adja, a jelöltekre még 2020 tavaszán szavazhatott a közönség, így most a rajongók és az előadók a megszokottnál tovább várhattak az eredményre.

Több, idén elhunyt kiválóságról emlékeznek meg

A díjazottak közül néhány név azonban már tavaly óta publikus: A Dal 2020 adásában adták át az év dalának és akusztikus dalának járó Petőfi Zenei Díjat Rácz Gergőnek és Orsovai Reninek, az év felfedezettjének, a Tortugának és A Dal 2020 legjobb dalszövegírójának, a Petőfi Zenei Díj dalszövegírói különdíjasának, Molnár Tamásnak.

A fellépők között lesz Presser Gábor, Nagy Feró, Frenreisz Károly, Pataky Attila, a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és a Halott Pénz, a 15 éves Irie Maffia és a Kelemen Kabátban is, kivétel nélkül erre az alkalomra készült, egyedi produkcióval.

Megemlékeznek a tavaly elhunyt Balázs Fecóról, Bergendy Istvánról, valamint az Omega két tagjáról, Benkő Lászlóról és a Mihály Tamásról.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A fellépők biztonsága érdekében minden műsorszámot külön rögzítenek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból