Hallgatom Petruska Szederrel gondolta újra az Illés egykori slágerét

Petruska Szederrel gondolta újra az Illés egykori slágerét

Promóció

Petruska az Illés zenekar generációs himnuszát, Az utcánt gondolta újra Szeder társaságában, jobban kidomborítva a dal lírai oldalát. A klip a Szederrel közös, több évtizedes barátságát festi fel a képernyőre. Az utcán feldolgozása egyébként a dalszerző-gitáros nemrég megjelent kézműves remix lemezén, a Híd EP-n hallható.

Promóció
- Advertisement -

A Híd EP célja, hogy egyfajta allegorikus hídként kösse össze előző, Kapunyitó című lemezét a soron következő harmadikkal. Az új album egyfajta játék és önvizsgálat is, ahol Petruska András korábbi dalaival kísérletezett. A Trouble in My Mind például gitár helyett zongorán szólal meg, a Nyár pedig reggae-s lüktetést kapott. A saját szerzemények mellett az Illés Az utcán című dalához visszanyúlva kicsit tovább árnyalja az eredeti számban boncolgatott, öt évtized után is érvényes kérdést: „hova, de hova megyek?”

Számomra ez a szöveg még ma is érvényes, de a moll hangneme egyrészt kifejezőbb is volt számomra, másrészt pedig egy jó játék a zenei kifejezőeszközökkel

– indokolja választását Petruska.

Kézműves remix lemezzel jelentkezik Petruska / ContextUs

Petruska András a legutóbbi, Kapunyitó lemeze és készülő harmadik albuma közötti időszakra, mint egyfajta kísérleti időszakra tekint. Sőt, ezalatt a kincskereső utazás alatt az is belefér, hogy saját dalait fedezze fel újra. A Híd EP éppen ennek az újrafelfedezésnek az eredménye.

Az utcán amellett, hogy Petruska kreativitásának és bátorságának bizonyítéka, egyben Szederrel való évtizedes barátságának is lenyomata. Nem véletlen, hogy ez a kapcsolat a klipben is megjelenik. 

Szeder a gimnázium óta közeli barátom. Közösen álmodtuk meg a felnőtt korunkat, melyben természetesen nagy szerepet kapott a zenei karrier is. Fantasztikus érzés látni, hogy majd’ két évtizeddel később ezek az álmok megvalósulni látszanak mindkettőnknél, és továbbra is ott vagyunk egymásnak egy jó beszélgetésre, legyen szó akár az élet, akár a zenei felfedezőutunk nagy kérdéseiről.  

– meséli Petruska.

Petruska feat. Szeder – Az utcán (Illés feldolgozás)

Petruska feat. Szeder – Az utcán Töltsd le vagy hallgasd meg a Híd című EP-t, rajta ezzel a dallal, itt: iTunes: http://bit.ly/petruskaitunes Spotify: http://bit.ly/petruskaspotify Deezer: http://bit.ly/petruskadeezer Dalok.hu: http://bit.ly/petruskadalokhu Lemezrendelés http://www.kalakazenebolt.hu/index.php/webaruhaz/cd-lemezek/petruska-h%C3%ADd-detail http://www.petruskaandras.hu https://www.facebook.com/andrispetruska http://www.szederzene.hu/ https://www.facebook.com/szederzene Zene és szöveg: Szörényi Levente & Bródy János Producer: Hidasi Barnabás Petruska – ének Szeder – ének Sebestyén Áron – zongora Felvétel, mix, master: Hidasi Barnabás @ HL Stúdió, Budapest A dal megtalálható Petruska Híd c.

És bár a két zenész kamaszként közös zenekarban is játszott, mindeddig a közös duett váratott magára.

Azt gondolom, hogy ezzel a dallal érkezett el az idő arra, hogy Szederrel közösen énekeljünk, ráadásul mintha a közös történetünket rajzolná ki ez a dal!  

Aki élőben is meg szeretné hallgatni, milyen Az utcán 2018-as értelmezésben és hogyan szólal meg a mai generáció egyik leghitelesebb hangjának tolmácsolásában, az augusztus 5-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon csípheti el Petruskát legközelebb Budapesten. Ráadásul ez a koncert igazi kuriózumnak ígérkezik, ahol Petruska András Ferenczi Györggyel és az 1ső Pesti Rackákkal  játszik.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3