Petruska az Illés zenekar generációs himnuszát, Az utcánt gondolta újra Szeder társaságában, jobban kidomborítva a dal lírai oldalát. A klip a Szederrel közös, több évtizedes barátságát festi fel a képernyőre. Az utcán feldolgozása egyébként a dalszerző-gitáros nemrég megjelent kézműves remix lemezén, a Híd EP-n hallható.

A Híd EP célja, hogy egyfajta allegorikus hídként kösse össze előző, Kapunyitó című lemezét a soron következő harmadikkal. Az új album egyfajta játék és önvizsgálat is, ahol Petruska András korábbi dalaival kísérletezett. A Trouble in My Mind például gitár helyett zongorán szólal meg, a Nyár pedig reggae-s lüktetést kapott. A saját szerzemények mellett az Illés Az utcán című dalához visszanyúlva kicsit tovább árnyalja az eredeti számban boncolgatott, öt évtized után is érvényes kérdést: „hova, de hova megyek?”

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Számomra ez a szöveg még ma is érvényes, de a moll hangneme egyrészt kifejezőbb is volt számomra, másrészt pedig egy jó játék a zenei kifejezőeszközökkel[/perfectpullquote]

– indokolja választását Petruska.

Kézműves remix lemezzel jelentkezik Petruska / ContextUs

Petruska András a legutóbbi, Kapunyitó lemeze és készülő harmadik albuma közötti időszakra, mint egyfajta kísérleti időszakra tekint. Sőt, ezalatt a kincskereső utazás alatt az is belefér, hogy saját dalait fedezze fel újra. A Híd EP éppen ennek az újrafelfedezésnek az eredménye.

Az utcán amellett, hogy Petruska kreativitásának és bátorságának bizonyítéka, egyben Szederrel való évtizedes barátságának is lenyomata. Nem véletlen, hogy ez a kapcsolat a klipben is megjelenik. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Szeder a gimnázium óta közeli barátom. Közösen álmodtuk meg a felnőtt korunkat, melyben természetesen nagy szerepet kapott a zenei karrier is. Fantasztikus érzés látni, hogy majd’ két évtizeddel később ezek az álmok megvalósulni látszanak mindkettőnknél, és továbbra is ott vagyunk egymásnak egy jó beszélgetésre, legyen szó akár az élet, akár a zenei felfedezőutunk nagy kérdéseiről.   [/perfectpullquote]

– meséli Petruska.

Petruska feat. Szeder – Az utcán (Illés feldolgozás)

Petruska feat. Szeder – Az utcán Töltsd le vagy hallgasd meg a Híd című EP-t, rajta ezzel a dallal, itt: iTunes: http://bit.ly/petruskaitunes Spotify: http:/…

És bár a két zenész kamaszként közös zenekarban is játszott, mindeddig a közös duett váratott magára.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Azt gondolom, hogy ezzel a dallal érkezett el az idő arra, hogy Szederrel közösen énekeljünk, ráadásul mintha a közös történetünket rajzolná ki ez a dal!   [/perfectpullquote]

Aki élőben is meg szeretné hallgatni, milyen Az utcán 2018-as értelmezésben és hogyan szólal meg a mai generáció egyik leghitelesebb hangjának tolmácsolásában, az augusztus 5-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon csípheti el Petruskát legközelebb Budapesten. Ráadásul ez a koncert igazi kuriózumnak ígérkezik, ahol Petruska András Ferenczi Györggyel és az 1ső Pesti Rackákkal  játszik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.