Hallgatom Petruska Szederrel gondolta újra az Illés egykori slágerét

Petruska Szederrel gondolta újra az Illés egykori slágerét

Petruska az Illés zenekar generációs himnuszát, Az utcánt gondolta újra Szeder társaságában, jobban kidomborítva a dal lírai oldalát. A klip a Szederrel közös, több évtizedes barátságát festi fel a képernyőre. Az utcán feldolgozása egyébként a dalszerző-gitáros nemrég megjelent kézműves remix lemezén, a Híd EP-n hallható.

- Advertisement -

A Híd EP célja, hogy egyfajta allegorikus hídként kösse össze előző, Kapunyitó című lemezét a soron következő harmadikkal. Az új album egyfajta játék és önvizsgálat is, ahol Petruska András korábbi dalaival kísérletezett. A Trouble in My Mind például gitár helyett zongorán szólal meg, a Nyár pedig reggae-s lüktetést kapott. A saját szerzemények mellett az Illés Az utcán című dalához visszanyúlva kicsit tovább árnyalja az eredeti számban boncolgatott, öt évtized után is érvényes kérdést: „hova, de hova megyek?”

Számomra ez a szöveg még ma is érvényes, de a moll hangneme egyrészt kifejezőbb is volt számomra, másrészt pedig egy jó játék a zenei kifejezőeszközökkel

– indokolja választását Petruska.

Kézműves remix lemezzel jelentkezik Petruska / ContextUs

Petruska András a legutóbbi, Kapunyitó lemeze és készülő harmadik albuma közötti időszakra, mint egyfajta kísérleti időszakra tekint. Sőt, ezalatt a kincskereső utazás alatt az is belefér, hogy saját dalait fedezze fel újra. A Híd EP éppen ennek az újrafelfedezésnek az eredménye.

Az utcán amellett, hogy Petruska kreativitásának és bátorságának bizonyítéka, egyben Szederrel való évtizedes barátságának is lenyomata. Nem véletlen, hogy ez a kapcsolat a klipben is megjelenik. 

Szeder a gimnázium óta közeli barátom. Közösen álmodtuk meg a felnőtt korunkat, melyben természetesen nagy szerepet kapott a zenei karrier is. Fantasztikus érzés látni, hogy majd’ két évtizeddel később ezek az álmok megvalósulni látszanak mindkettőnknél, és továbbra is ott vagyunk egymásnak egy jó beszélgetésre, legyen szó akár az élet, akár a zenei felfedezőutunk nagy kérdéseiről.  

– meséli Petruska.

Petruska feat. Szeder – Az utcán (Illés feldolgozás)

Petruska feat. Szeder – Az utcán Töltsd le vagy hallgasd meg a Híd című EP-t, rajta ezzel a dallal, itt: iTunes: http://bit.ly/petruskaitunes Spotify: http://bit.ly/petruskaspotify Deezer: http://bit.ly/petruskadeezer Dalok.hu: http://bit.ly/petruskadalokhu Lemezrendelés http://www.kalakazenebolt.hu/index.php/webaruhaz/cd-lemezek/petruska-h%C3%ADd-detail http://www.petruskaandras.hu https://www.facebook.com/andrispetruska http://www.szederzene.hu/ https://www.facebook.com/szederzene Zene és szöveg: Szörényi Levente & Bródy János Producer: Hidasi Barnabás Petruska – ének Szeder – ének Sebestyén Áron – zongora Felvétel, mix, master: Hidasi Barnabás @ HL Stúdió, Budapest A dal megtalálható Petruska Híd c.

És bár a két zenész kamaszként közös zenekarban is játszott, mindeddig a közös duett váratott magára.

Azt gondolom, hogy ezzel a dallal érkezett el az idő arra, hogy Szederrel közösen énekeljünk, ráadásul mintha a közös történetünket rajzolná ki ez a dal!  

Aki élőben is meg szeretné hallgatni, milyen Az utcán 2018-as értelmezésben és hogyan szólal meg a mai generáció egyik leghitelesebb hangjának tolmácsolásában, az augusztus 5-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon csípheti el Petruskát legközelebb Budapesten. Ráadásul ez a koncert igazi kuriózumnak ígérkezik, ahol Petruska András Ferenczi Györggyel és az 1ső Pesti Rackákkal  játszik.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

A műkincsrablók bevallották, hogyan lopták el Gustav Klimt festményét

Két férfi bevallotta, hogy ellopta egy olasz galériából, majd később visszavitte oda Gustav Klimt Bildnis einer Frau (Egy hölgy arcképe) című festményét.

Kirúgták a 168 Óra munkatársát, aki főnökei tudta nélkül hozott le egy cikket

A 168 Óra megszüntette annak az újságírójának a munkaviszonyát, aki a lap vezetésének engedélye nélkül az online felületükön közzétette a Kivették Adrienn petevezetékét a miskolci kórházban, de ezt csak három évvel később, mástól tudta meg című cikket.

Rubint Réka két posztban is megpróbálta védelmébe venni Schobert Norbit

A fitneszguru felesége, Rubint Réka két posztban reagált az őket ért vádakra.

Adam Sandler “adamsandleresen” reagált arra, hogy mellőzték az Oscar-jelöltek közül

Adam Sandler a Csiszolatlan gyémánt című filmbeli alakítását nem méltatta az Akadémia.

Hollywoodi sztárok, akiket azonos nemű szülők neveltek fel

10 olyan sztárt mutatunk be, akiknek a szülei azonosneműek!

ez is érdekeltéged
<3