Warning: Undefined property: WP_Error::$slug in /home/contextus/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 44

Petruska

Petruska Szederrel gondolta újra az Illés egykori slágerét

Petruska az Illés zenekar generációs himnuszát, Az utcánt gondolta újra Szeder társaságában, jobban kidomborítva a dal lírai oldalát. A klip a Szederrel közös, több évtizedes barátságát festi fel a képernyőre. Az utcán feldolgozása egyébként a dalszerző-gitáros nemrég megjelent kézműves remix lemezén, a Híd EP-n hallható.

Kézműves remix lemezzel jelentkezik Petruska

Petruska András a legutóbbi, Kapunyitó lemeze és készülő harmadik albuma közötti időszakra, mint egyfajta kísérleti időszakra tekint. Sőt, ezalatt a kincskereső utazás alatt az is belefér, hogy saját dalait fedezze fel újra. A Híd EP éppen ennek az újrafelfedezésnek az eredmény.

Petruska John Lennonnal írt karácsonyi dalt

Egy ötszámos kiadvánnyal, Mák és dió címmel jelentkezik Petruska a karácsonyi ünnepekre készülve, melyről az egyik dal az énekes-dalszerző legelső szerzeménye, amit a legendás Beatles-tag klasszikusa ihletett. 

Petruska, ahogyan még sosem láttad

Vannak előadók, akikhez azonnal társítunk valami egyedi, megkülönböztető, rá jellemző sajátosságot . Ilyen például Iggy Pophoz a csípőficamos mozgás, Neil Younghoz a szájharmónika, Petruskához pedig az a bizonyos egy szál gitár. A Fellini Kultúrbisztróban azonban egymagában énekelt, és olyan koncertnek lehettünk szem- és fültanúi, amilyet még sohasem.