A jelen földlakói és a következő nemzedékek számára is az élhetőbb környezet biztosítása és az egészségesebb mindennapok szempontjából is nagyon nagy jelentőséggel bír a veszélyes, egyszer használatos műanyagok felhasználásának és az azokból keletkező hulladék mennyiségének a korlátozása és a fenntartható, újrahasznosítható termékek elterjesztése. Mikor csomagolásról beszélünk, rengeteg cikk képe jelenik meg lelki szemeink előtt. Ezek közül számos igen nagy környezeti terhelést jelent. A polietilén alapanyagból készülő termékek többször is felhasználhatók, így a környezeti szempontokat kiemelt helyen kezelő cégek és magánszemélyek is bátran alkalmazhatják.

Az alapanyag fontossága

A polietilén a legelterjedtebb műanyagfajta. Az úgynevezett kis sűrűségű (LDPE) polietilénből készült műanyagtípusnál a polimerláncoknak magas az elágazottsága. Emiatt az ezekből készülő anyagok hajlékonyak, jó a szakítószilárdságuk is, bírják tehát a „gyűrődést”. Zacskók, fóliák készítéséhez ideálisak.
Muanyag Tasak Okmany Tasak
Kis sűrűségű polietilénből gyártják például az átlátszó műanyag tasakokat, egyszerű vastag zacskókat is. Igazán sokat használjuk ezeket a hétköznapokban: csomagolásra és tárolásra is. Ugyan az oxidáló vegyszerek megtámadhatják anyagukat, de a nem oxidáló savak, bázisok, sók és azok oldatai nem. Így felhasználásuk nem korlátozódik a háztartásokra, a kereskedelem és a csomagolóipar is felfedezte sokoldalú alkalmazási lehetőségeiket.

Bepakolás, kipakolás, újrahasznosítás

Nem jelent különösebb nehézséget a polietilén-alapú műanyag hulladék újrahasznosítása. Ez is ideálissá teszi az átlátszó műanyag tasakokat, egyszerű vastag zacskókat számos területen.
Mivel átlátszó alapanyagról beszélünk, igazán hasznos, ha több zacskó tartalmából kell kiválasztanunk az éppen megfelelőt. Gyorsan és pontosan kiemelhetjük a kívánt darabot. Ugyanez a helyzet az irodai vagy otthoni rend fenntartásával. Egy fiókban együtt, mégis elkülönítve lehetnek a dolgaink. Nem csúsznak össze, nem lesz összevisszaság. Mivel véd a portól, a nedvességtől és a kártevőktől, raktárakban és kamrákban is jó hasznát vehetjük.

Több méretben is beszerezhetjük

A hétköznapokban gyakran használt, a Relatív-A Kft.-nél kapható műanyag tasakok, egyszerű vastag zacskók zöme 50 mikron vastagságú és többféle méretben gyártják. Általában csak az alsó részük van lehegesztve, a felső nyitott. Ám igazán egyszerűen lezárható az is ragasztószalaggal vagy akár hegesztéssel, ahogy a helyzet megkívánja.

Előszeretettel alkalmazzák kisebb boltokban, webáruházakban csomagolóanyagként.
Otthon a fent említett tárolási-rendrakási feladatok megkönnyítése mellett akár még uzsonna vagy egyéb dolgok becsomagolására is bevethetjük őket. Ha párás a lakás vagy az üzlethelyiség, külön jól jön az egyszerű vastag zacskó, mert a nedvességtől is megóvja az értékesebb holminkat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!