Átlátszó műanyag tasak, egyszerű vastag zacskó – bírja a gyűrődést

A jelen földlakói és a következő nemzedékek számára is az élhetőbb környezet biztosítása és az egészségesebb mindennapok szempontjából is nagyon nagy jelentőséggel bír a veszélyes, egyszer használatos műanyagok felhasználásának és az azokból keletkező hulladék mennyiségének a korlátozása és a fenntartható, újrahasznosítható termékek elterjesztése. Mikor csomagolásról beszélünk, rengeteg cikk képe jelenik meg lelki szemeink előtt. Ezek közül számos igen nagy környezeti terhelést jelent. A polietilén alapanyagból készülő termékek többször is felhasználhatók, így a környezeti szempontokat kiemelt helyen kezelő cégek és magánszemélyek is bátran alkalmazhatják.

Az alapanyag fontossága

A polietilén a legelterjedtebb műanyagfajta. Az úgynevezett kis sűrűségű (LDPE) polietilénből készült műanyagtípusnál a polimerláncoknak magas az elágazottsága. Emiatt az ezekből készülő anyagok hajlékonyak, jó a szakítószilárdságuk is, bírják tehát a „gyűrődést”. Zacskók, fóliák készítéséhez ideálisak.
Muanyag Tasak Okmany Tasak
Kis sűrűségű polietilénből gyártják például az átlátszó műanyag tasakokat, egyszerű vastag zacskókat is. Igazán sokat használjuk ezeket a hétköznapokban: csomagolásra és tárolásra is. Ugyan az oxidáló vegyszerek megtámadhatják anyagukat, de a nem oxidáló savak, bázisok, sók és azok oldatai nem. Így felhasználásuk nem korlátozódik a háztartásokra, a kereskedelem és a csomagolóipar is felfedezte sokoldalú alkalmazási lehetőségeiket.

Bepakolás, kipakolás, újrahasznosítás

Nem jelent különösebb nehézséget a polietilén-alapú műanyag hulladék újrahasznosítása. Ez is ideálissá teszi az átlátszó műanyag tasakokat, egyszerű vastag zacskókat számos területen.
Mivel átlátszó alapanyagról beszélünk, igazán hasznos, ha több zacskó tartalmából kell kiválasztanunk az éppen megfelelőt. Gyorsan és pontosan kiemelhetjük a kívánt darabot. Ugyanez a helyzet az irodai vagy otthoni rend fenntartásával. Egy fiókban együtt, mégis elkülönítve lehetnek a dolgaink. Nem csúsznak össze, nem lesz összevisszaság. Mivel véd a portól, a nedvességtől és a kártevőktől, raktárakban és kamrákban is jó hasznát vehetjük.

Több méretben is beszerezhetjük

A hétköznapokban gyakran használt, a Relatív-A Kft.-nél kapható műanyag tasakok, egyszerű vastag zacskók zöme 50 mikron vastagságú és többféle méretben gyártják. Általában csak az alsó részük van lehegesztve, a felső nyitott. Ám igazán egyszerűen lezárható az is ragasztószalaggal vagy akár hegesztéssel, ahogy a helyzet megkívánja.

Előszeretettel alkalmazzák kisebb boltokban, webáruházakban csomagolóanyagként.
Otthon a fent említett tárolási-rendrakási feladatok megkönnyítése mellett akár még uzsonna vagy egyéb dolgok becsomagolására is bevethetjük őket. Ha párás a lakás vagy az üzlethelyiség, külön jól jön az egyszerű vastag zacskó, mert a nedvességtől is megóvja az értékesebb holminkat.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból