A jelen földlakói és a következő nemzedékek számára is az élhetőbb környezet biztosítása és az egészségesebb mindennapok szempontjából is nagyon nagy jelentőséggel bír a veszélyes, egyszer használatos műanyagok felhasználásának és az azokból keletkező hulladék mennyiségének a korlátozása és a fenntartható, újrahasznosítható termékek elterjesztése. Mikor csomagolásról beszélünk, rengeteg cikk képe jelenik meg lelki szemeink előtt. Ezek közül számos igen nagy környezeti terhelést jelent. A polietilén alapanyagból készülő termékek többször is felhasználhatók, így a környezeti szempontokat kiemelt helyen kezelő cégek és magánszemélyek is bátran alkalmazhatják.

Az alapanyag fontossága

A polietilén a legelterjedtebb műanyagfajta. Az úgynevezett kis sűrűségű (LDPE) polietilénből készült műanyagtípusnál a polimerláncoknak magas az elágazottsága. Emiatt az ezekből készülő anyagok hajlékonyak, jó a szakítószilárdságuk is, bírják tehát a „gyűrődést”. Zacskók, fóliák készítéséhez ideálisak.
Muanyag Tasak Okmany Tasak
Kis sűrűségű polietilénből gyártják például az átlátszó műanyag tasakokat, egyszerű vastag zacskókat is. Igazán sokat használjuk ezeket a hétköznapokban: csomagolásra és tárolásra is. Ugyan az oxidáló vegyszerek megtámadhatják anyagukat, de a nem oxidáló savak, bázisok, sók és azok oldatai nem. Így felhasználásuk nem korlátozódik a háztartásokra, a kereskedelem és a csomagolóipar is felfedezte sokoldalú alkalmazási lehetőségeiket.

Bepakolás, kipakolás, újrahasznosítás

Nem jelent különösebb nehézséget a polietilén-alapú műanyag hulladék újrahasznosítása. Ez is ideálissá teszi az átlátszó műanyag tasakokat, egyszerű vastag zacskókat számos területen.
Mivel átlátszó alapanyagról beszélünk, igazán hasznos, ha több zacskó tartalmából kell kiválasztanunk az éppen megfelelőt. Gyorsan és pontosan kiemelhetjük a kívánt darabot. Ugyanez a helyzet az irodai vagy otthoni rend fenntartásával. Egy fiókban együtt, mégis elkülönítve lehetnek a dolgaink. Nem csúsznak össze, nem lesz összevisszaság. Mivel véd a portól, a nedvességtől és a kártevőktől, raktárakban és kamrákban is jó hasznát vehetjük.

Több méretben is beszerezhetjük

A hétköznapokban gyakran használt, a Relatív-A Kft.-nél kapható műanyag tasakok, egyszerű vastag zacskók zöme 50 mikron vastagságú és többféle méretben gyártják. Általában csak az alsó részük van lehegesztve, a felső nyitott. Ám igazán egyszerűen lezárható az is ragasztószalaggal vagy akár hegesztéssel, ahogy a helyzet megkívánja.

Előszeretettel alkalmazzák kisebb boltokban, webáruházakban csomagolóanyagként.
Otthon a fent említett tárolási-rendrakási feladatok megkönnyítése mellett akár még uzsonna vagy egyéb dolgok becsomagolására is bevethetjük őket. Ha párás a lakás vagy az üzlethelyiség, külön jól jön az egyszerű vastag zacskó, mert a nedvességtől is megóvja az értékesebb holminkat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!