Politikai botrányt kavart egy arab nő és egy zsidó férfi házasságkötése. Mindketten celebek, így jobban az érdeklődés középpontjába kerültek szerelmük megpecsételésével.

Lucy Aharish, izraeli arab hírolvasó, aki héberül beszél, szerdán feleségül ment Tsahi Halevihez, egy arabul beszélő zsidó színészhez. A 37 éves Aharish Izrael déli részén született muszlim szülők gyermekeként. Ő volt az első arab bemondó az izraeli televízió héber nyelvű műsorában. Halevi pedig a Netflixen futó Fauda titkos ügynökét alakítja.

Wedding E1539246043311
Tiltott Szerelem? / Fotó: The Times Of Israel

“Békeszerződést írunk alá”, viccelődött a pár az izraeli Hayom újságban. Már négy éve együtt vannak, de kapcsolatukat titokban tartották, mind az arab, mind a zsidó radikális körök támadásaitól tartva. Félelmük be is igazolódott.

Az izraeli jobboldal egyenesen a zsidók és Izrael Állam elleni fenyegetésnek nevezte házasságukat.

Egy izraeli parlamenti képviselő azzal vádolja az arab nőt, hogy “elcsábított egy zsidó lelket”. Az ultra ortodoxnak tartott belügyminiszter, Arye Deri pedig az asszimiláció veszélyeire figyelmeztetett. Oren Hazen, Benjamin Netanyahu jobboldali Likud pártjának tagja szerint a vegyes házasságok a zsidó tisztaságot fenyegetik.

No Title

מקסימים: צפו בריקוד החתונה של לוסי אהריש וצחי הלוי בכניסה לחופה@lucyaharish pic.twitter.com/gfc6Zrkkmg

Tisztára mintha az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztivál különdíjas alkotásának sztorija válna valóra. A Sarah és Szalim viszonya egy zsidó nő és egy arab férfi szerelmi viszonyát és annak messze ható politikai következményeit állítja középpontjába.

Az izraeli jobboldal rasszizmusa éles tiltakozást váltott ki a liberális körökben.

Ők inkább gratuláltak a házasságkötéshez és boldogságot kívántak a párnak.

Az izraeli állampolgárok körülbelül 20%-a arab muszlim, akiket gyakran ér diszkrimináció. Az izraeli-palesztin konfliktus időről időre feszültséget szít a két közösség között.

A 2015-ös, legfrissebb nemzeti statisztikai adatok szerint a közel 58 ezer házasságkötésből mindössze 23 jött létre arabok és zsidók között.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.