Nézem Fotó A Portrait of Britain 2020-as díjazottjai mondják el, milyen...

A Portrait of Britain 2020-as díjazottjai mondják el, milyen eddig a 2020-as év

Promóció

Mindannyian máshogy éljük meg a 2020-as évet, amit olyan történések határoznak meg, mint a koronavírus-járvány, a Black Lives Matter mozgalom vagy a Brexit. Érdekes azonban az is, hogy a fotográfusok milyen lencsén keresztül látták ezeket a viharos időket. 

Színes egy év

Promóció
- Advertisement -

Idén ötödik évfordulóját ünnepli a Portrait of Britain pályázat, amelyen több mint 200 művész vett részt. A 100 díjazott fotográfus olyan komoly témákat boncolgatott munkáikon, mint a Black Lives Matter mozgalom, a Brexit vagy a koronavírus-járvány. 

A Portrait of Britain egyik díjazott munkája / Fotó: Andrew Testa

A művészek nem csak az idei év nehézségeire, de annak sokszínűségére is rávilágítottak. Menyasszonyok, balerinák, egészségügyi gondozók és otthon pihenők köszönnek vissza ránk a képekről.

Magyar fotográfus készített lenyűgöző képeket Izland gleccsereiről

Magyar fotográfus készített lenyűgöző képeket Európa legnagyobb gleccsereiről A Google Earth által választja ki a témát Nagy Gábor fotós hét alkalommal látogatott Izlandra az elmúlt négy évben, kamerával és drónnal felszerelkezve, hogy megörökítse a páratlan természeti szépségeket. A túrák előtt hónapokig tanulmányozta a Goolge Earth alkalmazást, hogy megtalálja azokat a helyszíneket az országban, amelyeket érdemes megörökíteni, írja a Dailymail .

A nyertes portrékat az iparág vezető bírái választották ki, köztük Simon Bainbridge, a British Journal of Photography szerkesztőségi igazgatója, Martin Usbourne, a Hoxton Mini Press társalapítója és Parveen Narowalia, a brit Vogue digitális képszerkesztője, írja a Creative Boom.

A képek elárasztják majd a brit utcákat

Az egyik nyertes Andrew Testa, aki Tom Moore kapitányról készített portrét. Testa májusban fényképezett le, miután 100 kört megtett a háza melletti teraszon, ezzel ünnepelve 100. születésnapját. Ezt követően pedig szalutált az őt megörökítő fotósnak. A munka hasonlóan hangulatos, mint Sergio Purtell nosztalgikus alkotásai.

A Portrait of Britain egyik díjazott munkája / Fotó: Julia Fuller-Batten

A portrékiállítás szeptember elsején indul. A nyertes képek pedig Nagy-Britannia bevásárlóközpontjaiban, utcáin és buszmegállóin lesznek viszontláthatók.

Az összes nevező munkája pedig egy októberben kiadott kiadásban tekinthető meg.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3