A Portrait of Britain 2020-as díjazottjai mondják el, milyen eddig a 2020-as év

Mindannyian máshogy éljük meg a 2020-as évet, amit olyan történések határoznak meg, mint a koronavírus-járvány, a Black Lives Matter mozgalom vagy a Brexit. Érdekes azonban az is, hogy a fotográfusok milyen lencsén keresztül látták ezeket a viharos időket. 

Színes egy év

Idén ötödik évfordulóját ünnepli a Portrait of Britain pályázat, amelyen több mint 200 művész vett részt. A 100 díjazott fotográfus olyan komoly témákat boncolgatott munkáikon, mint a Black Lives Matter mozgalom, a Brexit vagy a koronavírus-járvány. 

portre3
A Portrait of Britain egyik díjazott munkája / Fotó: Andrew Testa

A művészek nem csak az idei év nehézségeire, de annak sokszínűségére is rávilágítottak. Menyasszonyok, balerinák, egészségügyi gondozók és otthon pihenők köszönnek vissza ránk a képekről.

Magyar fotográfus készített lenyűgöző képeket Izland gleccsereiről

Magyar fotográfus készített lenyűgöző képeket Európa legnagyobb gleccsereiről A Google Earth által választja ki a témát Nagy Gábor fotós hét alkalommal látogatott Izlandra az elmúlt négy évben, kamerával és drónnal felszerelkezve, hogy megörökítse a páratlan természeti szépségeket. A túrák előtt hónapokig tanulmányozta a Goolge Earth alkalmazást, hogy megtalálja azokat a helyszíneket az országban, amelyeket érdemes megörökíteni, írja a Dailymail .

A nyertes portrékat az iparág vezető bírái választották ki, köztük Simon Bainbridge, a British Journal of Photography szerkesztőségi igazgatója, Martin Usbourne, a Hoxton Mini Press társalapítója és Parveen Narowalia, a brit Vogue digitális képszerkesztője, írja a Creative Boom.

A képek elárasztják majd a brit utcákat

Az egyik nyertes Andrew Testa, aki Tom Moore kapitányról készített portrét. Testa májusban fényképezett le, miután 100 kört megtett a háza melletti teraszon, ezzel ünnepelve 100. születésnapját. Ezt követően pedig szalutált az őt megörökítő fotósnak. A munka hasonlóan hangulatos, mint Sergio Purtell nosztalgikus alkotásai.

portre1
A Portrait of Britain egyik díjazott munkája / Fotó: Julia Fuller-Batten

A portrékiállítás szeptember elsején indul. A nyertes képek pedig Nagy-Britannia bevásárlóközpontjaiban, utcáin és buszmegállóin lesznek viszontláthatók.

Az összes nevező munkája pedig egy októberben kiadott kiadásban tekinthető meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból