Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.
Biztosan előtted is megjelenik most a kép: árnyas terasz, kényelmes kerti szék, tetszetős dekorációk, kaspók teli gyönyörű, a hőség és szárazság ellenére is élénk színben pompázó virágok, a fából készült dekoratív asztalon pedig ott vár rád a könnyű nyári ebéd: sajtok vagy húsok salátaágyon, limonádé és desszertnek isteni dinnye. No, térjünk csak vissza a jelenbe, hiszen ahhoz, hogy ez megvalósuljon, még akad némi teendőd. Mutatjuk is, hogy mi!

Az apró dolgokon múlik minden!

Először is feltétlenül nézz szét a Prémium bútoráruház dekorációs termékei között, hiszen egy-két nyári dekorral akár házon belül, akár házon kívül nagyszerűen megidézheted a nyarat.

Természetesen érdemes a lágy nyári pasztellszínekben gondolkodni, hiszen ezek adják vissza legjobban a könnyed nyári hangulatot, de a kék, a sárga és a zöld különböző árnyalataival sem igen lehet mellényúlni. S hogy mi nem hiányozhat nyáron a lakókörnyezetedből?

Gyertyák jöhetnek minden mennyiségben, bár most kissé más funkciót töltenek majd be, mint a téli kuckózós estéken. Jöhet hangulatvilágításnak mindenféle földbe szúrható napelemes dekorlámpa vagy akár komplett izzósor is.

Ha esetleg van egy lepedőnyi kis erkély vagy terasz, akkor máris lehet árnyékolásról gondoskodni, de nem hiányozhat egy aprócska szőnyeg sem a padlóról, és hát a nyári kaspók is ilyenkor kerülnek elő – bennük akár egynyári, akár évelő virágokkal.

Okosan kell étkezőasztalt és székeket választani!

Ám ahhoz, hogy a könnyű nyári estebédek minél jobban essenek, gondoskodni kell a megfelelő méretű és alakú étkezőasztalról, és természetesen a hozzá passzoló székek sem maradhatnak ki a sorból.

Ezek terasz hiányában némi dekorral nyáron is olyan jelenetek helyszíne lehet, amelyet a mozifilmekben is látunk: a lágy szellő meglebbenti a függönyt, az asztalon kellemes látványt nyújtanak a meghitt hangulatot biztosító gyertyaköltemények, a két főhős pedig egy-egy könnyű rosét fogyaszt a pazar borospoharából.

Tedd emlékezetessé a nyarat!

Minden filmnek az a tanulsága, hogy az életben az apró, hétköznapi dolgok a meghatározóak. Persze a nagy történéseknek és a nagy érzelmeknek is megvan a maga létjogosultsága, ám a csendes, békés egyszerű napok azok, amelyeknek az emlékét akkor is a szívünkben hordozzuk, amikor már esetleg senki sem ül velünk ugyanannál az asztalnál.

Éppen ezért törekedni kell arra, hogy minél több csendes, mozifilmeket idéző apró pillanatot élhess át, hogy aztán legyen később mire visszaemlékezni!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.