Pride-hónap: Tökéletes Pride-smink variációk a felvonulásra

A Pride-hónap végéhez közeledve, a hétvégén megrendezték az első online Global Pride-ot. A koronavírus idején a feltétel nélküli szeretet nevében rendezett eseményeken azonban érdemes az egészségünk megőrzéséért is tennünk. A júliusban megrendezésre kerülő felvonulásokon a szájmaszk viselete persze nem ok arra, hogy lemondjunk a ragyogó sminkekről.

A szájmaszk nem akadály

A Pride júliusban tartott felvonulásain a figyelemfelhívó jelmezek, zászlók és a koronavírus-járvány folytán színes maszkok biztos kiegészítői az eseményeknek. A legtöbben élénk sminkkel is feldobják az aznapi szerelésüket. A szájmaszk viselete azonban nem feltételezi, hogy ez utóbbiról le kellene mondanunk, mindössze érdemes a szemekre terelni a hangsúlyt, írja a Manrepeller.

pridesmink1
Csillogós, vad smink a Pride-ra / Fotó: Hawwaa Ibrahim

Ha figyelemfelkeltő Pride-sminkre vágyunk, érdemes bevetni a szemhéjra applikálható csillámport vagy konfettire hasonlító darabokat. Mielőtt azonban erre sor kerülne, vigyünk fel szemhéjra tervezett primer-krémet, majd egy kis színt!

A ragyogó csillogás érdekében érdemes élénkebb színeket választani, lilát, rózsaszínt, kéket vagy burgundi vöröset. Ezek leginkább a barna szemszínnel harmonizálnak. A kék szeműeknek érdemes az arany vagy az élénkebb barack, narancssárga korongokból álló palettákhoz fordulnia.

Képezzünk finom átmenetet a kiválasztott szín különböző árnyalataival, majd az erre tervezett, speciális sminkragasztóval vigyük fel a csillámokat a már kifestett szemhéjunkra! A teljes összhatás érdekében érdemes a szemhéj festék színével harmonizáló highlightert választani, amit az arccsontra és az orrunk hegyére felhintve briliáns ragyogást érhetünk el.

Finomabb Pride-smink csillogás

Ha az előbbi példánál egy fokkal finomabb sminkre vágyunk, hagyjuk el a szemhéjfestéket, helyette válasszunk csillogó szemceruzát vagy tust. A mélyebb összhatásért a vízvonalunkra is felvihetünk egy csíkot feketével vagy fehérrel.

pridesmink2
Visszafogottabb Pride-smink / Fotó: Priss Plastic

Előbbi a szemre tereli a figyelmet, utóbbi pedig tágítja a tekintetet. Ha ezzel végeztünk, az erre tervezett, speciális sminkragasztóval helyezzük fel a színes, apró szemű csillámokat, nem elsősorban a szemhéjunkra, inkább a szemöldökcsontunkra!

Hírességek, akik elég bátrak ahhoz, hogy megmutassák magukat smink nélkül

Vannak, akik számára a smink a természetes A legtöbb színésznő, énekesnő vagy modell a sminknek köszönhetően mindig tökéletes formáját mutatja. Vannak, akiknek az imidzséhez olyan szorosan kötődik a jellegzetes smink, hogy anélkül szinte felismerhetetlenek. Discover & share this Joker GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A szemzugba vigyünk fel vibráló színű highlightert, vagy ha éppen nincsen kéznél, a szemhéjfesték-palettáink élénkebb árnyalatait is segítségül hívhatjuk!

pridesmink3
Színes Pride-smink / Fotó: Charlie Fletcher

Ha kevésbé rajongunk a csillámokért, azokból kicsit kevesebbet felvéve a szemöldökcsontunkra tudunk változtatni a Pride-felvonulásra tervezett sminkünkön. A ragyogásról azonban glitterek nélkül sem kell lemondani. Ragyogó, élénk színű szemhéjceruzával könnyedén kiemelhetjük tekintetünket.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból