Követem Élet + Stílus Poszttraumás stressz szindróma miatt perli a Facebookot egy korábbi...

Poszttraumás stressz szindróma miatt perli a Facebookot egy korábbi moderátor

Promóció

Egy volt Facebook-alkalmazott pert indított a közösségi média óriás ellen a munkája során elszenvedett traumák miatt. A korábban moderátor pozícióban dolgozó személy azt állítja, a Facebook nem nyújt megfelelő védelmet azok számára, akik a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmakkal dolgoznak.

Promóció
- Advertisement -

Már egy ideje nagyon rájár a rúd a Facebookra. Az utóbbi időben az Európai Unió szorongatja a közösségi média céget, a  fogyasztóvédelmi szabályok betartását sürgetve tőle. Most egy újabb kihívással kell szembenéznie, méghozzá egy polgári perrel.

Selena Scola, a Facebooknak korábban vállalkozóként bedolgozó, egykori tartalommoderátor poszttraumás stressz szindrómában (az angol elnevezése után: PTSD) szenvedett, miután 2017 júniusától 9 hónapon át a közösségi média cégnél dolgozott, mondta az őt képviselő ügyvédi iroda, a Burns Charest hétfőn.

A nő állítása szerint a gyermek molesztálásokról és kegyetlen gyilkosságokról szóló képek PTSD-t okoztak nála.

A pénteken egy kaliforniai bírósághoz benyújtott keresetben az áll, hogy Scolát és többi hasonló munkakörű kollégáját naponta olyan “videók, fényképek és élő közvetítések” ezrei árasztották el, amelyek “gyermekek szexuális bántalmazásáról, nemi erőszakról, kínzásokról, fajtalankodásokról, lefejezésekről, öngyilkosságokról és emberölésekről” szóltak.

A Facebook semmibe veszi a biztonságos munkahely teremtésére vonatkozó kötelezettségét. Ehelyett az egymást sűrűn váltó vállalkozóit helyrehozhatatlan traumáknak teszi ki azáltal, aminek a munkájuk során szemtanúivá válnak  

– nyilatkozta Korey Nelson, Scola ügyvédje.

A Facebook elleni kereset azt állítja, a cég nem védi meg a durva tartalmakkal dolgozók mentális egészségét / Fotó: Malaysia Post

Arra kérik a Facebookot, hogy hozzon létre egy orvosi felügyeleti alapot, amelyik megvizsgálja és ellátja a PTSD-ben szenvedő tartalommoderátorokat.

A Burns Charest közérdekű keresetként indítja meg az eljárást, amelyhez minden érintett csatlakozhat. A Facebook azt mondta, megvizsgálják a keresetet, és nagyon komolyan veszik az alkalmazottaik segítését. Hozzátette, hogy minden tartalommal dolgozó kolléga, akár munkavállaló, akár vállalkozó, hozzáfér a mentális egészségügyi forrásokhoz.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3