Követem Élet + Stílus Poszttraumás stressz szindróma miatt perli a Facebookot egy korábbi...

Poszttraumás stressz szindróma miatt perli a Facebookot egy korábbi moderátor

Promóció

Egy volt Facebook-alkalmazott pert indított a közösségi média óriás ellen a munkája során elszenvedett traumák miatt. A korábban moderátor pozícióban dolgozó személy azt állítja, a Facebook nem nyújt megfelelő védelmet azok számára, akik a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmakkal dolgoznak.

Promóció

Már egy ideje nagyon rájár a rúd a Facebookra. Az utóbbi időben az Európai Unió szorongatja a közösségi média céget, a  fogyasztóvédelmi szabályok betartását sürgetve tőle. Most egy újabb kihívással kell szembenéznie, méghozzá egy polgári perrel.

Selena Scola, a Facebooknak korábban vállalkozóként bedolgozó, egykori tartalommoderátor poszttraumás stressz szindrómában (az angol elnevezése után: PTSD) szenvedett, miután 2017 júniusától 9 hónapon át a közösségi média cégnél dolgozott, mondta az őt képviselő ügyvédi iroda, a Burns Charest hétfőn.

A nő állítása szerint a gyermek molesztálásokról és kegyetlen gyilkosságokról szóló képek PTSD-t okoztak nála.

A pénteken egy kaliforniai bírósághoz benyújtott keresetben az áll, hogy Scolát és többi hasonló munkakörű kollégáját naponta olyan “videók, fényképek és élő közvetítések” ezrei árasztották el, amelyek “gyermekek szexuális bántalmazásáról, nemi erőszakról, kínzásokról, fajtalankodásokról, lefejezésekről, öngyilkosságokról és emberölésekről” szóltak.

A Facebook semmibe veszi a biztonságos munkahely teremtésére vonatkozó kötelezettségét. Ehelyett az egymást sűrűn váltó vállalkozóit helyrehozhatatlan traumáknak teszi ki azáltal, aminek a munkájuk során szemtanúivá válnak  

– nyilatkozta Korey Nelson, Scola ügyvédje.

A Facebook elleni kereset azt állítja, a cég nem védi meg a durva tartalmakkal dolgozók mentális egészségét / Fotó: Malaysia Post

Arra kérik a Facebookot, hogy hozzon létre egy orvosi felügyeleti alapot, amelyik megvizsgálja és ellátja a PTSD-ben szenvedő tartalommoderátorokat.

A Burns Charest közérdekű keresetként indítja meg az eljárást, amelyhez minden érintett csatlakozhat. A Facebook azt mondta, megvizsgálják a keresetet, és nagyon komolyan veszik az alkalmazottaik segítését. Hozzátette, hogy minden tartalommal dolgozó kolléga, akár munkavállaló, akár vállalkozó, hozzáfér a mentális egészségügyi forrásokhoz.

Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3