Nézem Film Quentin Tarantino nem hódol be Kínának, cenzúra ide vagy...

Quentin Tarantino nem hódol be Kínának, cenzúra ide vagy oda

Quentin Tarantino nem hajlandó azért újravágni a Volt egyszer egy…Hollywood című filmjét, hogy így megfeleljen a kínai cenzoroknak.

- Advertisement -

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a kínai hatóság emberei törölték Tarantino filmjének bemutatóját, amely október 25-én lett volna esedékes. Korábban már bejelentették, hogy elhalasztják a Brad Pitt és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült film kínai premierjét, de a Sony Pictures nem árulta el ennek okát.

Quentin Tarantino nem vágja újra filmjét / Fotó: Valery Hache

A találgatások szerint a kínai származású Bruce Lee ábrázolása verhette ki a biztosítékot a kínai cenzoroknál. A legendás színész-harcművész lánya, Shannon Lee is kifejezte nemtetszését apja bemutatásával kapcsolatban. Lee azzal a kéréssel fordult a Kínai Nemzeti Filmhatósághoz, hogy követeljék a Tarantino-film megváltoztatását.

Bruce Lee lánya: Igazán befoghatná már a száját Quentin Tarantino

A szaklapnak adott interjút Shannon Lee, Bruce Lee lánya, aki szerint bocsánatot kellene kérnie Quentin Tarantino rendezőnek. – mondta Lee. A lap arról kérdezte, mit szól Tarantino nyilatkozataihoz apjáról, a Volt egyszer egy Hollywood film kapcsán. Bruce Lee (Mike Moh alakítja) feltűnik egy hosszabbnak mondható jelenetben.

A nő szerint Tarantino nem valósághűen ábrázolta Bruce Leet, hanem inkább karikatúraként. Tarantino azonban nem híve annak, hogy beleszóljanak a filmjeibe.

A rendező rendelkezik a „végső vágás jogával”, amely a legfőbb garancia arra, hogy más nem nyúlhat az alkotásaihoz.

A filmkészítő pedig nem tervezi, hogy újravágja filmjét, annál is inkább, mivel Kína nem adott hivatalos magyarázatot arra, mit kifogásol a művel kapcsolatban.

A Volt egyszer egy…Hollywood lett volna az első Tarantino-film, amit hivatalosan bemutatnak Kínában, ami hatalmas bevételi potenciált jelentett volna. Ráadásul DiCaprio a Titanic óta hatalmas sztárnak számít Kínában is.

A kínai cenzúra kiakadt: törölte a South Parkot a netről

Band in China, azaz Kattan a bilincs Kínában – nagyjából így fordítható le magyarra annak a South Park- epizódnak címe, ami kiverte a biztosítékot a kínai cenzoroknál. A szatírikus-szürreális animációs kultsorozat immár a 23. évadnál jár a Comedy Central csatornán, és az ominózus epizód 2019. október 2-án került adásba.

A kínai cenzorok az elmúlt hónapokban szigorúan állnak hozzá az amerikai filmesek munkáihoz, hiszen a Disney élőszereplős Mulanját is bojkottálással fenyegetik, illetve a South Park című rajzfilmsorozatot is betiltották országukban.

A szóban forgó filmről írt kritikánkat ezen a linken olvashatjátok.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Mutatunk 10 találmányt, amely a nők kényelmét szolgálja

Szőrtelenítés a 9. hónapban? Kisgyerekkel pisilni menni egy bevásárlóközpontban? Már mindenre is van megoldás a hölgyek számára!

Az Instagram cenzúrázza a Photoshoppolt képeket

Ha nem figyelsz oda az Instagram-képeidre, akkor könnyen a cenzúra áldozatává válhatsz.

10 jel, hogy a barátod már többet szeretne tőled, mint barátzóna

Barátzóna vagy van esélyed többre is? Úgy érzed, a barátod egy ideje másképpen közelít hozzád? A cikk segíthet eligazodni, hányadán álltok egymással.

Az új Versace-kampány az internet erejére fókuszál J. Lo-val a főszerepben

Jennifer Lopez és Kendall Jenner a Versace új kampányában szerepelnek.

Mutatunk 10 olcsó és környezetbarát háztartási trükköt

Végre rászántad magad a takarításra, amit mi sem bizonyít jobban, hogy már a gumikesztyűt is felhúztad, amikor rájössz, hogy kifogyott az a bizonyos tisztítószer?

ez is érdekeltéged
<3