Rachel Weisz lesz a főszereplő a Két test egy lélek tévés feldolgozásban

A magyar származású brit Rachel Weisz számára a Két test egy lélek tévés feldolgozása lesz az első szerepe ebben a műfajban.

Ugyanabba a nőbe szerelmesnek lenni

David Cronenberg – a nemrégiben elhunyt Denise Cronenberg hollywoody jelzemtervező öccse – 1988-as, Jeremy Irons főszereplésével készült eredeti alkotásából az Amazon készít televíziós sorozatot – írta a Variety.

A Két test egy lélek története szerint egy nőgyógyászként dolgozó egypetéjű ikerpár mindent megoszt egymással: munkájukat, szeretőiket, szenvedélyüket, végül ugyanabba a nőbe lesznek mindketten szerelmesek.

ket test egy lelek rachel weisz filmek
Rachel Weisz magyar-zsidó származású brit színésznő / Fotó: David Slijper / Trunk Archive

A filmfeldolgozás feltárja az orvoslás sötét oldalát, a szenvedélyt, az emberi jellemet – mondta Albert Cheng, az Amazon Studios vezetője. A forgatókönyvet Alice Birch írja.

Ez lesz Weisz első televíziós szerepe

A Mantle-ikrek megformálása lesz Rachel Weisz karrierjének első televíziós szerepe. Weisz 2005-ben Az elszánt diplomata című filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjat kapott. De az elmúlt évben hasonló sikert ért el: ugyanebben a kategóriában jelölték A kedvenc című filmben (kritikánkat itt olvashatod) játszott szerepéért. A tavalyi Oscar-gála előtti tippelésben három jelölést vártak a szakmabeliek a szóban forgó filmnek. De a kultikussá váló Constantine filmben is főszerepet vállalt Keanu Reeves mellett.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból