Raizel Calago még csak 16 éves, de ennél jóval idősebbnek tűnik. A Fülöp-szigeteki lány külsejére egy rejtélyes genetikai állapot van hatással, de az orvosoknak még nem sikerült diagnosztizálni azt. Progériára gyanakodnak, de a laboratóriumi teszteket az Egyesült Államokba küldték elemzésre, és az eredmények még nem érkeztek meg.

Kétségbeesve várják a diagnózist

Raizel Calago 2019 decemberében kezdte tapasztalni a tüneteket, addig úgy nézett ki, mint minden átlagos kamasz, sőt, korábban szépségversenyeken is részt vett, szemlézte a Truly riportjét a GMA Network.  Amikor felfedezte az első ráncokat, nagyon megrémült, és azonnal orvoshoz fordult, de még mindig nem világos, mi okozhatja nála a gyors öregedést. Két év leforgása alatt mintha évtizedeket öregedett volna, és az idegenek gyakran azt hiszik, hogy idősebb, mint a saját édesanyja.

Raizel és a családja kétségbeesve várják a diagnózist, hogy megértsék, mi történik vele, és kezelést kaphasson. A szülei nagyon aggódnak miatta, ugyanakkor hihetetlenül büszkék is rá.

Büszke vagyok arra, hogy Raizel a gyermekem, mert mindent megtesz, hogy küzdjön a betegsége ellen

– mondta Raizel édesapja.
Raizel Calago Betegsege Progeria
Raizel És Édesapja / Fotó: Truly
Raizelt eleinte nagyon megrázta az állapota, de miután a története elterjedt a médiában, és nagyrészt pozitív visszhangot kapott, az önbizalma is megnőtt, és mostanra elfogadta a helyzetét.

Raizel Calago eleinte szégyellte, hogy ráncos

„Eleinte szégyelltem, hogy ráncos az arcom, és más, mint korábban volt” – mondta Raizel. „Az állapotom nem akadálya annak, hogy jó és sikeres emberré váljak.” – tette hozzá a lány, akinek nagy álma, hogy séf lehessen. Az édesapja tanította meg őt főzni, és Raizel most a tanulmányaira összpontosít, hogy igazi séf lehessen.

I'm 16 - But I Look 50 | BORN DIFFERENT

SUBSCRIBE to Truly: http://bit.ly/Oc61HjA 16-year-old is suffering from a rare condition that makes her look like she's 50. Raizel Calago, from the Philippin...

„Bárhogy is nézzek ki, most már elfogadom. Remélem, hogy inspirációt nyújthatok másoknak, mindenkinek, aki esetleg ugyanezzel a betegséggel küzd. Ha te is ettől szenvedsz, remélem, elfogadod, és elégedett leszel. Ugyanakkor remélem, hogy egy napon majd kezelni tudják az állapotomat” – mondja Raizel.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet