A független zenészek 73 százaléka tapasztal mentális betegséget

Egy új tanulmány szerint a független zenészek 73 százalékának van tapasztalata mentális betegséggel, harmadának volt már pánik rohama, írja a Dazeddigital.

Egy svéd cég 1500 művész válaszait vizsgálta egy online kérdőívben március 21. és április 2-a között. A The 73 Percent Report címet viselő tanulmány szerint a kudarctól való félelem, az anyagi bizonytalanság, a nyomás és a magány felelnek a szegényes mentális egészségért.

Egy kutatás szerint a virtuális valóság segít a szociális szorongás kezelésében

A British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies tanulmánya alapján a kognitív terápia vegyítése a virtuális valóság technológiájával eredményesnek bizonyult a szorongásos tünetek kezelésében. Antony Gormley első virtuális valósággal foglalkozó alkotása a The Store X-ben mutatkozott be, amelyen nem mást kínál, mint a holdutazás élményét.

A válaszadók harmada állította, hogy volt már pánikrohama. Háromnegyede számolt be szorongásról, depresszióról, negatív nyomásról és stresszről, amit a munkájuk eredményez.

A megkérdezettek csupán 19 százaléka gondolta úgy, hogy a zeneipar egy fenntartható környezet létrehozására törekszik a művészek egészsége szempontjából.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a legfiatalabb zenészeknél a legvalószínűbb, hogy nem kérnek segítséget. Náluk gyakoribb, hogy nem beszélnek a mentális egészségükről.

The73Percent – For a Healthier Music Climate.

We want to create a healthier music climate, but we need YOUR help to do it! We have $30 000 to invest in projects that support musicians suffering from ment…

A tanulmányt készítő Record Union 30 ezer dollárt szeretne adományozni olyan projekteknek, amik a zenészek mentális egészségének javítására törekszenek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból