Az egyik utolsó Rembrandt-festményt árverezik el január végén

Rembrandt Ábrahám és az angyalok című képét árverezik el január 28-án New Yorkban.

A festmény a miénk lehet, ha van legalább 8,9 milliárd forintunk

A The Art Newspaper beszámolója szerint a bibliai témájú képért előzetes becslések szerint akár 30 millió dollárt (8,9 milliárd forintot) is adhatnak. Az Ábrahám és az angyalok a New York-i Frick-gyűjtemény 2017-ben megrendezett kiállításának központi darabja volt. A Sotheby’s szerint szinte biztosra vehető, hogy egy kereskedő beszámolójában, amelyet egy adásvételről írt 1647. március 28-án Amszterdamban, ez a festmény szerepelt.

Rembrandt Onarckep
Rembrandt 23 éves-kori önarcképe, 1629 / Fotó: Isabella Stewart Gardner Museum

A szabvány képeslapnál alig nagyobb, 16 centiméter magas és 21 centiméter széles képet Rembrandt van Rijn 1646-ban festette. Az Ábrahám és az angyalok a művész két, még magánkézben lévő ótestamentumi alkotásának egyike.

Amerikai üzletemberek vs. ázsiai műkincspiac

A képet Mark Fisch, a New York-i Metropolitan Múzeum kuratóriumának tagja adja el, és a Sotheby’s garantálja a festmény eredetiségét. Otto Naumann, a Sotheby’s alelnöke szerint a januári árverés egyike az utolsó alkalmaknak, amikor valaki még egy ilyen jelentőségű Rembrandt-festményt vásárolhat. Rembrandt szinte összes többi hasonlóan fontos műve már brit magángyűjteményekben található.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A potenciálisan számításba vehető új tulajdonosok közt lehet az amerikai iparmágnás Thomas Kalpan, de vélhetően számos Egyesült Arab Emírségek-beli, vagy kínai múzeum is érdeklődik majd a ritka kincs iránt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból