A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

A RentBen autómegosztó portál összehozza a bérbeadó és bérlő oldalt, és olyan megoldást teremt, amellyel mindkét fél a lehető legjobban jár.

Használat bérlőként

Bérlőként néhány egyszerű lépés megtétele után már ki is bérelhetjük a számunkra szimpatikus autót. Az alkalmazás letöltése után, a helyszín és a bérlés idejének megadását követően már láthatjuk is, hogy milyen szabad járművek vannak a közelben az adott időszakra.

Ha megtaláltuk a gépkocsit, amire szükségünk van, hozzunk létre egy profilt az alkalmazáson belül, ha ezt korábban még nem tettük meg. Ennél a pontnál a személyes, bankkártya, valamint jogosítvány adatok megadása lesz a feladatunk. Ennek elvégzése után továbbléphetünk a foglalásra.

Nincs szükség készpénzre, a fizetés teljes egészében online történik, SimplePay felületen keresztül. A foglalási igényről a bérbeadó értesítést kap. Amennyiben nem fogadja azt el, a foglalási díj azonnal visszakerül a számlánkra, és folytathatjuk a keresést a foglalható autók között.

Sikeres foglalás és fizetés után következhet a jármű átvétele. Az átvétel helyszínének megadására a foglaláskor van lehetőség. A helyszínen annyi a feladatunk, hogy alaposan átnézzük az autót, hogy megfelel-e az igényeinknek. A szerződés és az átvételi jegyzőkönyv automatikusan elkészül online, így a papírmunkával sem kell bajlódni.

A bérleti idő lejártával a visszaadás ugyanott történik, ahol az átvétel is végbement. Fontos, hogy az autó az akkori állapotát tükrözze.

A bérlést követően a rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy értékeljük a bérbeadó szolgáltatást és az autót is. Ennek a megtételével a többi felhasználót, illetve a rendszer hatékony működését segítjük.

Hogy működik bérbeadóként?

Ha szeretnénk bérbe adni járművünket, arra is van lehetőség. Először is létre kell hozni a profilunkat a platformon, majd regisztrálni az autónkat, aminek során a képeket és az alap adatokat kell feltölteni.

Ha befut egy foglalás az autóra, láthatjuk a profilt, amiről érkezett és mi dönthetjük el, hogy elfogadjuk-e, vagy sem.

Megadhatjuk, hogy mely helyeken vehető át az autó, a bérlő pedig ezekből tud választani.
A bérlés leteltével nézzük át alaposan, hogy olyan állapotban kapjuk-e vissza a járművet, ahogyan azt átadtuk.

Bérbeadóként is van lehetőség visszajelzést írni, ezzel szintén az alkalmazásba vetett bizalmat lehet erősíteni.

Nem új keletű megoldás

Itthon ugyan még gyerekcipőben jár ez az autómegosztási forma, de filmekből, könyvekből, sorozatokból ismerős lehet, hiszen Nyugat-Európában és Észak-Amerikában is régóta nagy népszerűségnek örvend.

Figyelembe véve azt, hogy milyen pénztárcabarát és egyszerű megoldást nyújt mindkét fél számára, egyáltalán nem meglepő az egyre nagyobb térhódítása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

goballoon.hu - 2024 július - LinkMarketing - 6

Felkészülés a hőlégballonos repülésre

Ma már nem úgy készülünk egy hőlégballonos sétarepülésre, mint a 2019-ben megjelent “A hőlégballon” című film szereplői, akik az NDK-ból próbáltak megszökni egy ilyen légijárművel.

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.