Vezetékes riasztórendszerek a vagyonvédelem szolgálatában

Hihetetlen, de igaz: a vagyonvédelem egyidős az emberiséggel. Már az ősember is ösztönösen védte az általa megszerzett javakat, majd a társadalom fejlődésével tudatossá vált ez a tevékenység. Napjainkra korszerű technika áll a rendelkezésünkre.

A vagyonvédelem szerepe a mindennapokban

A korszerű technikára a vagyon elleni bűncselekmények számának ismeretében égető szükségünk is van. Igaz, hogy teljesen tökéletes, azaz 100%-os biztonság nincs, de a védelem hatékonysága a ráfordított költségekkel arányosan emelkedik. (Természetesen figyelembe kell venni a védendő dolog értékét is.)
A védekezésnek egymásra épülő elemei vannak: az alapját a mechanikai-fizikai védelem adja, amely gátat tud szabni az adhoc jellegű betöréseknek. Erre épül az elektronikus védelem, ami önmagában nem lenne elegendő, mert csak hang- és fényjelzést ad, illetve jeleket küld a távfelügyeletként bevont helyekre (biztonsági szolgálatnak, diszpécser központba).
A következő szintet a személyi biztosítás jelenti, ami az elkövető elfogására irányuló tevékenység. Ennek ellenére mégis megvalósulhat a bűncselekmény, ilyen esetekben ad némi kárpótlást a biztosítás.

Nyílt és rejtett védelmi módszerek

Hirdetések
A nyílt védelem mindenki által észlelhető, érzékelhető. Annak az esélye, hogy a riasztó szirénája megszólal vagy villogni kezd, demonstratív és elrettentő hatással lehet a bűnelkövetőre. Sajnos vannak, akik még ezt is megpróbálják kiismerni és kijátszani.
A rejtett védelmi módszerek már nagyobb biztonsági fokozatot jelentenek, hiszen kívülről nehezen felismerhető, hogy egy riasztórendszer távfelügyeletre van bekötve. A riasztást követően a szakemberek eredményesebben tudnak fellépni az elkövetővel szemben. A legjobb a két módszer kombinációja.
Komplex vagyonvédelemről akkor beszélhetünk, ha a mechanikus, az élőerős és az elektronikus vagyonvédelmi eszközök az adott feladatra szabottan kombináltan vannak jelen.
A feladatra szabottság azért fontos, mert ha nem megfelelően van kialakítva egy rendszer, akkor az erősségét a leggyengébb pontja fogja meghatározni. Mit jelent ez a gyakorlatban? Hiába van szuper riasztórendszer a házban, ha hiányzik a mechanikai védelem. Vagy hiába van mechanikai védelem, ha nincs riasztórendszer, ami jelezze a behatolást.

Csodák nincsenek: még mindig a vezetékes riasztó a tuti

A Riasztobolt.hu vezetékes riasztószettjei költséghatékony megoldást jelentenek kisebb objektumokba vagy lakásokba, de nagyobb családi házakban is megállják a helyüket. Megbízható, folyamatos működésükről az áramkimaradás esetén automatikusan bekapcsoló akkumulátor gondoskodik. Előnyük, hogy a telepítést követően csak a pár évente felmerülő akkumulátor cseréjével kell számolnia, és a rendszer villamosenergia-fogyasztása az, ami még kiadásként felmerülhet. A központ és az érzékelők közötti kapcsolat vezetékkel kerül kialakításra, így a rádiós zavarok, a lemerülő elemek nem okozhatnak gondot. Stabilitásuk megkérdőjelezhetetlen: akár évtizedekig végzik felelősségteljes munkájukat a legnagyobb precizitással.

Általában egy univerzális riasztórendszer tartalmaz egy központot, érzékelőket (hőkompenzált infra mozgásérzékelőket, nyitásérzékelőt), LED-es kezelőfelületet, trafót, kültéri akkumulátoros szirénát, akkumulátort – szóval minden szükséges elemet, amit összeépítve szavatolhatjuk családunk és értékeink védelmét. A későbbiekben pedig bátran bővíthetjük riasztónkat akár mozgás-, tűz- vagy vízjelző érzékelőkkel akár további kezelőegységekkel.

Top sztorik a rovatból

https-__www.petissimo.hu_ - 2022 január - Cikk4

A leggyakrabban előforduló kutyabetegségek

Nincs is annál kétségbeejtőbb, mint amikor mindig vidám és aktív négylábúnk levert, rosszul érzi magát, és nincs étvágya. Ezek a tünetek valamilyen betegségre utalhatnak, amelyet mindenképpen azonnal ajánlott kivizsgáltatni állatorvos segítségével.

https-__ezone.hu_ - 2022 január - Cikk1

Ezt jó, ha tudod a routerekről, wifi jelerősítőkről

Életünk ma már az internet köré szerveződik, okoseszközeink igénylik a kapcsolatot, a jelet, így ma már az új építésű lakásokban, intézményekben, irodaházakban, közlekedési eszközökön, de egyre több közterületen is az alapfelszereltség részét jelentik a routerek, wifi jelerősítők.

https___kanape.net_ - 2022 január - Cikk4

Miért jó ötlet egy bőr kanapé beszerzése?

Az ülőgarnitúrák sokféle formában, méretben és anyagban kaphatók, így amikor a tökéletes kanapét keressük a nappalinkba vagy az ideális fotelt, amely hangulatos teret varázsol a pincénkbe, könnyen előfordulhat, hogy hiába próbálkozunk, nem találjuk a megfelelőt.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet