Nem közvetlenül Rihanna, hanem az alapítványa, a Clara Lionel igyekszik csökkenteni a gazdasági problémát 5 millió dollárral.

A nagyszüleiről kapta a nevét

Még 2012-ben alapította a Clara Lionel alapítványt, amelyet az énekesnő nagyszülei után neveztek el.

Rihanna Koronavirus
Rihanna / Fotó: Roy Rochlin / Getty Images

Rihanna most 5 millió dollárral (több mint 1,5 milliárd forint) támogat olyan szervezeteket, amik a koronavírus-járvány károsultjain igyekeznek segíteni, írja a CNN.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az év elején még el sem tudtuk képzelni, hogy a COVID-19 milyen drasztikusan megváltoztatja mindannyiunk életét. Nem számít, hogy ki vagy, honnan származol, a világjárvány mindannyiunkat érint. A legkiszolgáltatottabb emberek számára, pedig még csak most jöhet a legrosszabb időszak[/perfectpullquote]

– írja a Clara Lionel a közleményében.

Kiemelik, elsősorben az egészségügyben dolgozókat támogatják

Az 5 millió dollár egy része amerikai szervezetekhez kerül, de jut belőle Haitira és Malawi Köztársaságba is.

https://www.instagram.com/p/B9_yNbUpDsq

Az Instagramra feltöltött képen külön kiemelik, hogy ebben a küzdelemben elsősorban az egészségügyi dolgozókat kell támogatni, hiszen ők azok akik az első sorban küzdenek azért, hogy minél kevesebb áldozata legyen a világjárványnak. Őket elsősorban védőfelszerelésekkel igyekeznek segíteni.

Rihannazine: Nők, akik haladó szellemben formálják a világot Rihanna szerint

Csak kevesekben létezik együtt a nőiség, a vállalkozószellem és a kreativitás úgy, ahogy Rihanná ban. Pályafutása során művészként, dizájnerként és zenészként is olyan rekordokat ért el tehetsége ügyes kiaknázásával, amelyek előtt dollármilliós iparágak is kénytelenek voltak fejet hajtani. Úttörő, mondhatnánk, ha nem lenne már ez a szó túlságosan elcsépelt, mindenben, amibe belefog, és az egész világon visszhangra talál.

Nem Rihanna az első híresség, aki komolyabb összeget ajánlott fel jótékony célra. Rosie O’Donnell egy élő műsorban több mint 500 ezer dollárt gyűjtött össze, Ryan Reynolds és Blake Lively 1 millió dollárt ajánlott fel amerikai és kanadai szervezetek javára.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk