A porszívózás az a házimunka, amitől sokan valósággal irtóznak. Időrabló tevékenység, fárasztó is, ráadásul a hagyományos porszívók többsége zajos. Szó mi szó, porszívózni valóban nem a világ legszórakoztatóbb dolga.

Manapság azonban már van alternatívája a klasszikus értelemben vett porszívózásnak. A Házirobotok.hu webáruházban kapható robotporszívók ugyanis megfizethető áruknak köszönhetően egyre több háztartásban vannak jelen.

Fontos alaposan elolvasni a tájékoztatót

Bár a porszívó robotok kétségkívül megérik az árukat, igaz ami igaz, nem két fillérbe kerülnek. Éppen ezért érthető, ha vigyázni szeretne rá az, aki megvásárol egy ilyen hasznos eszközt. Ki akarná már a beüzemeléskor gajra vágni?

Érdemes elolvasni a robotporszívóhoz tartozó leírást és betartani a pontos lépéseket. Ha valaki még ezt követően is bizonytalan volna, akkor ez a cikk segíthet neki megbizonyosodni arról, hogy mindent jól csinál. A következő sorokban inkább kiegészítjük, semmint elmagyarázzuk a porszívó robotok használati útmutatóját.

A robotporszívók üzembe helyezésének előkészületei

Fontos, hogy először keressük meg a használati útmutatót, és a garancia is legyen érvényesítve. Ha bármi történik a porszívó robottal, ingyenes a javítása a szavatossági időn belül, ám ehhez meg kell lennie a szükséges papíroknak.

Célszerű a kicsomagoláskor tételesen ellenőrizni, hogy minden eszköz és tartozék megvan-e, nem sérült-e bármi.

Az első lépések

Az első teendő az, hogy aktiváljuk a porszívó robot aksiját. Ehhez a hátára kell fordítani az eszközt. A kilógó sárga szalagot egy bátor mozdulat segítségével ki kell húzni. Ekkor a Roomba le fog játszani egy dallamot, így jelezve, hogy sikeres volt a művelet.

Az akkuban kevés a töltés ilyenkor, ezért érdemes beindítani a robotot és hagyni, hogy nullára lemerítse magát. A dokkolóállomás legyen hozzáférhető helyen, áram alatt, valahol a fal mellett.

Amint lemerült a robot, rá kell tenni a dokkolóra. Egy villogó LED fény jelzi, ha töltés alatt áll. Amikor feltöltődött a porszívó robot akkumulátora, akkor a kijelző folyamatosan zöld lesz. Ekkor már élesben be is lehet vetni.

Tippek, amiket érdemes megfogadni

A robotporszívó ügyes eszköz, ám nem varázsló. Célszerű a kiálló tárgyakat eltávolítani vagy megakadályozni azt, hogy a robot nekik tudjon menni. A radiátorok, egyes éles lábbal rendelkező bútorok esztétikai sérüléseket tudnak okozni a robotban.

Maga a porszívó robot is kárt tud okozni. Egy ingatag vázát könnyen feldönthet, mint ahogyan egy földön felejtett üdítős flakont vagy bármilyen más törékeny tárgyat. Jobb, ha ezeket eltávolítjuk a padlóról, mielőtt szabadon engedjük a robotot.

Ne engedjük vizes felületen dolgozni a robotporszívót. Ha mégis folyadékkal találkozna, azonnal le kell állítani lehetőség szerint, és a hátára kell fordítani. Az akku kivétele után hívjuk a szervizt!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!