A porszívózás az a házimunka, amitől sokan valósággal irtóznak. Időrabló tevékenység, fárasztó is, ráadásul a hagyományos porszívók többsége zajos. Szó mi szó, porszívózni valóban nem a világ legszórakoztatóbb dolga.

Manapság azonban már van alternatívája a klasszikus értelemben vett porszívózásnak. A Házirobotok.hu webáruházban kapható robotporszívók ugyanis megfizethető áruknak köszönhetően egyre több háztartásban vannak jelen.

Fontos alaposan elolvasni a tájékoztatót

Bár a porszívó robotok kétségkívül megérik az árukat, igaz ami igaz, nem két fillérbe kerülnek. Éppen ezért érthető, ha vigyázni szeretne rá az, aki megvásárol egy ilyen hasznos eszközt. Ki akarná már a beüzemeléskor gajra vágni?

Érdemes elolvasni a robotporszívóhoz tartozó leírást és betartani a pontos lépéseket. Ha valaki még ezt követően is bizonytalan volna, akkor ez a cikk segíthet neki megbizonyosodni arról, hogy mindent jól csinál. A következő sorokban inkább kiegészítjük, semmint elmagyarázzuk a porszívó robotok használati útmutatóját.

A robotporszívók üzembe helyezésének előkészületei

Fontos, hogy először keressük meg a használati útmutatót, és a garancia is legyen érvényesítve. Ha bármi történik a porszívó robottal, ingyenes a javítása a szavatossági időn belül, ám ehhez meg kell lennie a szükséges papíroknak.

Célszerű a kicsomagoláskor tételesen ellenőrizni, hogy minden eszköz és tartozék megvan-e, nem sérült-e bármi.

Az első lépések

Az első teendő az, hogy aktiváljuk a porszívó robot aksiját. Ehhez a hátára kell fordítani az eszközt. A kilógó sárga szalagot egy bátor mozdulat segítségével ki kell húzni. Ekkor a Roomba le fog játszani egy dallamot, így jelezve, hogy sikeres volt a művelet.

Az akkuban kevés a töltés ilyenkor, ezért érdemes beindítani a robotot és hagyni, hogy nullára lemerítse magát. A dokkolóállomás legyen hozzáférhető helyen, áram alatt, valahol a fal mellett.

Amint lemerült a robot, rá kell tenni a dokkolóra. Egy villogó LED fény jelzi, ha töltés alatt áll. Amikor feltöltődött a porszívó robot akkumulátora, akkor a kijelző folyamatosan zöld lesz. Ekkor már élesben be is lehet vetni.

Tippek, amiket érdemes megfogadni

A robotporszívó ügyes eszköz, ám nem varázsló. Célszerű a kiálló tárgyakat eltávolítani vagy megakadályozni azt, hogy a robot nekik tudjon menni. A radiátorok, egyes éles lábbal rendelkező bútorok esztétikai sérüléseket tudnak okozni a robotban.

Maga a porszívó robot is kárt tud okozni. Egy ingatag vázát könnyen feldönthet, mint ahogyan egy földön felejtett üdítős flakont vagy bármilyen más törékeny tárgyat. Jobb, ha ezeket eltávolítjuk a padlóról, mielőtt szabadon engedjük a robotot.

Ne engedjük vizes felületen dolgozni a robotporszívót. Ha mégis folyadékkal találkozna, azonnal le kell állítani lehetőség szerint, és a hátára kell fordítani. Az akku kivétele után hívjuk a szervizt!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.butika.hu_ - 2023 január - Cikk1

Zoknikötési útmutató

Akár új készségekkel szeretnéd kiegészíteni a már meglévő kötési tudásodat, akár csak egy olyan kisebb projektet szeretnél, amelyet könnyedén magaddal vihetsz bárhová, a zoknikötés mindkét esetben nagyszerű alternatíva lehet számodra.

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.